Ciència de Cinema: veure una pel·lícula i, després, parlar-ne amb qui en sap del tema

TW
0

Veure una pel·lícula i, després, parlar-ne amb qui en sap del tema. Aquesta és la proposta del cicle Ciència de Cinema, on cada projecció la presentaran investigadors de la Universitat de les Illes Balears que ajudaran a entendre més bé la ciència que hi ha al darrere dels films i a comentar-la en un ambient distès i participatiu.

Les projeccions es faran els dijous 8, 15 i 22 de maig de 2025, a les 19 hores, a la sala 2 del cinema Rívoli de Palma. L’entrada és de franc i les places són limitades fins a completar la cabuda. La plaça es pot reservar a través del formulari disponible al web de la Unitat de Divulgació i Cultura Científica.

Dia 8. Lo imposible, de J. A. Bayona (2012). En una calma aparent pot haver-hi un nirvi amagat. Un fenomen natural pot convertir-se en una vertadera catàstrofe quan hi ha una manca d'acció de l'home en el seu entorn.

Presentada per la doctora Ana Entrena, del Departament de Biologia, i el doctor Enrique Morán, del Departament de Geografia.

Dia 15. Interestellar, de Christopher Nolan (2014). Davant un escenari de crisi climàtica total, es fa necessari sortir a l'espai per trobar un nou lloc habitable. Tota una odissea que ens revela amb rigor els principis de la relativitat i els límits de l'espai i el temps.

Presentada pel doctor Manuel Luna, del Departament de Física, i el doctor José Luis Luján, del Departament de Filosofia i Treball Social.

Dia 22. Una mente maravillosa, de Ron Howard (2001). Se'ns mostra la controvèrsia de com una persona afectada per una malaltia mental pot explotar la seva intel·ligència i aconseguir la brillantor a l'esfera matemàtica amb la teoria del joc.

Presentada pel doctor Tomás Martínez, del Departament de Ciències Matemàtiques i Informàtica, i Pilar Fernández, del Departament de Psicologia.