algo de nubes
  • Màx: 27°
  • Mín: 21°
23°

La Casa Reial espanyola defensa la distinció a l''Acadèmi de sa Llengo Baléà'

231553

La Casa Reial espanyola ha defensat que concedir el títol de 'Reial' a l''Acadèmi de sa Llengo Baléà' «no suposa necessàriament una identificació amb les activitats que hagi realitzat o en el futur promogui aquesta entitat» i ha lamentat «la confusió» que s'ha generat.

Després de l'aprovació d'una Proposició no de Llei (PNL) al Parlament, la Casa Reial ha afegit que de la lectura de la iniciativa se'n desprèn «una interpretació de la concessió totalment aliena a la intenció amb què s'atorga aquesta distinció».

A la iniciativa, impulsada per MÉS per Mallorca, es recordava que seguint l'Estatut d'Autonomia, la llengua pròpia de les Balears és el català i la UIB és l'única institució consultiva en matèria lingüística.

«No hi ha res en aquesta concessió que es pugui considerar contrari a les disposicions contingudes a l'article 4 de l'Estatut d'Autonomia», asseguren des de la Casa Reial espanyola. Una afirmació que xoca directament amb el secessionisme lingüístic que promou l'autodenominada 'Acadèmi' contrària a la unitat de la llengua catalana i defensora d'un idioma inventat que anomenen 'baléà'.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per I a més..., fa 4 mesos
Sí, i el PSOE defensa la Casa Real espanyola. Així que tothom content.
Valoració:-2menosmas
Per Un de's plá, fa 4 mesos
No he sentit mai, que en venir al nostro Palau de MariVent, xerri en se llengo Baléá
Lo cert és que a aquest borbó cada cop se li veu més el plomall, i no és neutre.
Valoració:6menosmas
Per Mascaró de Son Llodrà, fa 4 mesos
El xovinisme espanyol, sigui institucional espanyol, de partits polítics sucursalistes o de supporters, sempre ignoren de forma barroera normes, el sentit comú i l'evidència... quan no es tracta dels seus afers ( és a dir "de-lo-suyo" ).

Article 4 de l'Estatut d'Autonomia (autonomia política respecte del govern de Madrid) :
"La llengua pròpia
1. La llengua catalana, pròpia de les Illes Balears, té, juntament amb la castellana, el caràcter d’idioma oficial.
2. Totes les persones tenen el dret de conèixer-la i d’usar-la, i ningú no pot ser discriminat per causa de l’idioma.
3. Les institucions de les Illes Balears han de garantir l’ús normal i oficial dels dos idiomes, han de prendre les mesures necessàries per assegurar-ne el coneixement i han de crear les condicions que permetin arribar a la igualtat plena de les dues llengües quant als drets dels ciutadans de les Illes Balears."

Enlloc diu que els borbons tinguin cap dret a intentar sabotejar la llengua catalana - ni cap altra- ni a fer-ne mofa, ni a insultar tots els catalanoparlants, ni a intentar aixecar la camisa i contradir als que es dediquen a l'estudi científic de les llengües i la literatura, els filòlegs

Quina barra !

Cap agressió espanyolista sense resposta !
Valoració:27menosmas
Per escorpí, fa 4 mesos
Cap de fava "Reial".
Valoració:26menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente