algo de nubes
  • Màx: 26°
  • Mín: 17°
18°

Va a comprar a la botiga Primor del Festival Park i li exigeixen que parli castellà i es neguen a donar-li el full de reclamacions

225019

La redacció de dBalears ha rebut la denuncia d'una ciutadana d'Inca que ha patit un cas de discriminació lingüística.

La inquera explica que el passat dijous, va anar a comprar la botiga Primor del Festival Park, situat al municipi de Marratxí: «He demanat en la meva llengua un condicionador de cabell a una dependenta d'uns trenta anys d'edat. M'ha contestat: «en castellano!». «Jo li deman no entens el mallorquí?» i ella m'ha dit que «no, no tengo porque de entenderlo».

A continuació, li va demanar, en castellà, «quin temps fa que vius aquí?» a la qual cosa li va contestar que feia molt de temps, «pero soy andaluza».

La clienta explica que «No podia creure que una persona jove que fa molt de temps que viu a Mallorca no entengui en mallorquí» i afegeix que «al cap de cinc minuts ve una altra dona i m'ha demanat quin problema tenia, li he dit que la dependenta no m'entenia en mallorquí. Ella me diu: «Yo tampoco» i també li va dir que no té cap obligació d'entendre'l.

El fet més greu, va venir a continuació, ja que la clienta va demanar un full de reclamació i es varen negar a donar-li. Li varen dir que no li donaven i menys per aquests fets: «y menos por esto».

La clienta explica que «Desprès d'això ha vengut una altra dependenta m'ha dit: soc catalana i t'entenc. M'ha despatxat, he pagat i he partit enfadadíssima».

dBalears ha pogut contrastar aquesta explicació dels fets i ha estat aquest dissabte a la botiga denunciada.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente
Per Marc, fa 9 mesos
Però, no s'ha dit sempre que el client sempre té raó? Sí s'encabota (s'obstina) en el castellà, que la tiren ja. No està fent bé la seua feina. El client no estarà mai a gust en aqueixa botiga i se'n anirà a una altra del mateix estil. Clar, en detriment de la marca.
Valoració:1menosmas
Per emboscado, fa 9 mesos
A.G.
O sea el emboscado de siempre. Ni foto ni nombre completo.
Habría que aconsejarle a este caballero o caballera que sus grandes efluvios justicieros los empiece a aplicar a U. HORA. 130 años ya, en pecado mortal.
Naturalmente, no lo hará. Parece que no anda sobrado de lo que hay que tener.
Valoració:0menosmas
Per Xx (ver), fa 9 mesos
Molt ben dit ARRUIX ! I done tarja vermella a la fatxa guapi, el/la mindundi intolerant que sempre està en contra de la lògica i ètica naturals dels habitants insulars !
Arruix els inadaptats i intolerants !
Valoració:0menosmas
Per Claro que sí, guapi, fa 9 mesos
@ARRUIX!

Maquíllalo como quieras.
Has dicho literalmente que "los forasteros españoles, los moros y los sudamericanos son unos muertos de hambre".
Y al final de tu último comentario tienes los huevazos de pedir respeto.
Valoració:-14menosmas
Per ARRUIX!, fa 9 mesos
@Claro que si, guapi:
Dir que han vingut a Mallorca gent espanyola de regions pobres la península, de Sudamèrica i del Magreb per viure millor que a la seva terra, però que a canvi del seu benestar, no mostren cap tipus de sensibilitat cap a la nostra cultura, la nostra llengua ni la nostra gent, no és altra cosa que un crit desesperat per una situació insostenible.
Si hi ha qualque delicte d'odi, és el que cometen molts de foranis cap a la llengua, la cultura i fins i tot la gent d'aqui. Així com també un toc d'atenció a les autoritats, que no fan res per posar-hi remei i que darrerament ho agreugen.
De totes maneres, gràcies per preocupar- te, però has de saber que els delictes de xenofòbia i de racisme, no sempre els cometen els naturals del lloc contra els que vénen de fora, si no que la Història està plena de casos de delictes de racisme i de menyspreu de gent de fora, contra els naturals d'una regió o d'un país.
El que noltros volem, és simplement que tothom s'integri en la nostra societat, que no se facin clans uns contra els altres i tots contra noltros, i que els amfitrions no siguem les víctimes de la nostra pròpia hospitalitat, renunciant a tot per una gent que quan la nostra terra ja no dóni més fruits s'en aniran cap a un altre costat.
Només demano respecte.
Valoració:28menosmas
Per Unaperaquí, fa 9 mesos
Anar-hi cada dia, xerrar-hi la nostra llengua, i sense donar explicacions, que no les devem. Allà i per tot. Ara faltaria que no puguem anar a comprar on ens doni la gana!
Valoració:10menosmas
Per Claro que sí, guapi, fa 9 mesos
@ARRUIX

“….. forasters espanyols, junt amb sudamericans i moros, morts de fam tots ells…

Delito de odio.
Yo de ti, me cortaría un poco.
Todo esto queda almacenado junto a tu IP.
Es un consejo.
Valoració:-26menosmas
Per Miquel, fa 9 mesos
Hauríem d'anar a aquestes botigues i xerrar-lis en català fins que se cansin de noltros...
Valoració:41menosmas
Per Patricia Rocha, fa 9 mesos
I perquè acabes comprant! Us queixeu i després paguem? Encara que vingui Pompeu Fabra pago si sóc atesa en la llengua que vull.
Valoració:37menosmas
Per Santi, fa 9 mesos
La que diu que es "andaluza"...deu esser una andaluza d'aquelles que no les volen ni a la seva terra....persona dolenta
Valoració:24menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente