nubes dispersas
  • Màx: 26°
  • Mín: 23°
24°

Un Sant Antoni amb camiseta verda, polsera palestina i xapes feminista i de 'no a la guerra' anuncia la festa a Muro

224805

Sant Antoni es representa com un ancià amb barba, vestit amb roba de sac i amb caputxa, i amb una campana, un porquet, un bàcul amb forma de tau i el foc sagrat.

El Sant Antoni que anuncia les festes a Muro del 2024, incorpora davalla la roba de sac, una camiseta on s'hi intueix el lema 'La llengua no es toca', una polsera amb la bandera de Palestina i dues xapes una contra la violència masclista i l'altra amb el missatge 'No a la guerra'.

El disseny és obra de Nena Carbonell i ha guanyat el concurs que es va obrir dia 4 de desembre per escollir el disseny que encapçalaria les festes i va ser anunciat aquest diumenge.

En un missatge al seu perfil de Facebook, Nena Carbonell diu: «Encara no m’ho crec! El jurat m’ha sorprès, per bé. No pensava que seria tan valent d’acceptar una proposta tan reivindicativa con la meva. Gràcies a totes les persones que heu posat el vostre granet d’arena per a que hagi sortit tan rodó».

El cert és que Carbonell ha fet un cartell per anunciar les festes de Sant Antoni de 2024 que commou i que no deixarà indiferent a ningú.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per A Schmidt, fa 8 mesos
La Església, fa moltes dècades que ja no fa cap por. I que hi creu i pràctica només el que ho vol fer, i en el grau i mesura que li pareix millor.
No obstant, creients i no creients, hem de reconèixer que la cristiandat va ser ser la que va impulsar l'Europa moderna.
I si hi ha qualcú, que per espassar- se la por a l'Església, comença a donar protagonisme a l'Islam i als que el practiquen i el volen imposar a tothom, malgrat no agradi ni sigui d'aqui, actuarà ben igual que aquell que per espassar-se el mal de cap, se pega martellades damunt els dits dels peus
Perque aquests altres son els que en l'actualitat fan por de veritat, veient tot el que fan en nom del seu déu.
I aquest que vol imposar l'Islam per llevar- sr la por al cristianisme, amb la seva persona que faci el que vulgui, però que vulgui dur a l'extermini a tot el seu poble és una traïció que no se pot deixar passar.

Valoració:0menosmas
Per l'observador, fa 9 mesos
Amb reivindicacions prou evidents , lloables i nostrades. Un sant lluitador i just. Bona incorporació.
Valoració:5menosmas
Per A. Cirer, fa 9 mesos
Em sap greu per aquells que estan obsessionats amb el tema, però aquí no hi ha res de "moros i cristians". Aprofitar la festa per antonomàsia de Mallorca per reivindicar una causa justa demostra que la cultura popular és viva. Per molts d'anys.
Visca sant Antoni i visca Muro!
Valoració:5menosmas
Per Schmidt, fa 9 mesos
Crec que poder gaudir d'un sant antoni 2.0 lluny de sa por de l'esglèsia amb monges i capellans què feien por amb dimonis i sants cristos penjats és un gran avanç. Tots asumim que podem canviar es petit comerç per un gegant àmazon o que compram roba a la xina perquè és més barat. La globalització té coses bones i dolentes. El món va massa de pressa que no hi som a temps però evoluciona per bé o per no tant bé. Temps al temps, potser algun dia els musulmans passaran a un 2.0 i gaudiran de la religió sense pors de profetes o de morts en vida. Sa meva opinió és que la religió no és cultura ni tradició. Potser la seva influència hi és notòria però per la força. Usem avui al segle 21 la tradició per ensenyar i no per fer por.
Valoració:0menosmas
Per Ja ho val!, fa 9 mesos
Sentint- ho molt, he d'admetre que en "Claro que si guapi", aquest pic, té raó.
Esper que quan la moreria cel.lebri la fí del Ramadam i la Festa del Xot, també admetin les banderes LGTBI, les processons feministes amb la imatge de Santa Vagina i que els deixin torrar butifarrons, sobrassada, llom de porc i xúa, al mateix caliu en el que ells rosteixen les seves viandes halal.
Son molt beneits i se mereixen, quedar -se tots sols a la festa i que la gent amb seny cel.lebri Sant Antoni pel seu compte, a una altra part lluny d'ells.
Valoració:-2menosmas
Per Visible, fa 9 mesos
Un no immens al feixisme i al caitanisme
Valoració:0menosmas
Per Xx (ver), fa 9 mesos
Un sant Antoni totalment reivindicatiu, com cal, també antifeixista. Bé !!!
Valoració:12menosmas
Per Schmidt, fa 9 mesos
Fins fa res l'esglèsia en majúscules utilitzava els sants i els deus per fer por i tenir a la població cohibida i fermada. És una bona notícia que hagem perdut la por i que ara usem aquestes figures què formen part de la idiosincràsia del nostro poble per a reivindicar idees llegítimes i de justícia.
Clar què si!! Un sant antoni catalanista, en contra de la guerra, a favor de la paritat i si fa falta homosexual! Tots es que hi veuen problemes a tot això és perque el problema són ells i no els deixa veure més enllà dels seus nassos. Visca sant antoni, visca els dimonis i visca la terra!!! Ja no mos feis por!
Valoració:9menosmas
Per Claro que sí, guapi, fa 9 mesos
Un Sant Antoni musulmanizado.
Y dice la muchacha que no se lo podía creer.
Nos ha jodido mayo.
Normal.
Tiene que estar toda la morería que vive aquí descojonándose de la risa.
No veo a ningún purista de la cultura local quejándose por aquí y eso que estáis a un lustro de no poder comer sobrasada.
Al tiempo.
Enhorabuena, genios.


Valoració:-7menosmas
Per Moix, fa 9 mesos
Més polititzat que "Santiago y cierra España" voleu dir? Anau a porgar fum
Valoració:-7menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente