Supervivència de 1.400 espècies
Espeja ha recordat que la posidònia «és una espècie de vital importància per a l'ecosistema litoral mediterrani» i que d'ella «depèn la supervivència de més de 1.400 espècies; protegeix la costa i és indicadora de bona qualitat de l'aigua. Les praderies de posidònia són l'equivalent a un bosc en l'ecosistema terrestre».
La vigilància és insuficient
D'altra banda el representant de Podem al Consell de Menorca i Conseller de Medi Ambient i Reserva Biosfera, Javier Ares, ha explicat que en el cas de l'illa de Menorca «existeixen queixes sobre els fondejos a la reserva marina del nord i no els podem solucionar perquè no hi arribem amb la vigilància».
Resposta al regidor de Platges de l'Ajuntament de Sant Josep (Eivissa)
Espeja ha assegurat que «justificar la destrucció d'un dels aspectes més valuosos de les nostres illes pel simple fet que hi ha molta demanda és vergonyós», en resposta a les declaracions del regidor de Platges de l'Ajuntament de Sant Josep (Eivissa), Josep Cardona, qui assegurà que «fondejar només sobre sorra no cobreix la demanda».
Segons Espeja, «sense la posidònia les aigües cristal·lines de les Pitiüses es convertiran en una claveguera i llavors ja no hi haurà cap demanda a cobrir.»
3 comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
Les aigües de les Balears són una claveguera. Amb posidònia o sense, abocar aigües de qualsevol manera com es fa ara les converteixen en una merda. Només ens salva la estacionalitat. El problemes més grossos són els abocadors d'aigües sense depurar, els emissaris romputs (com es va demostrar en una coneguda revista nàutica) i una gestió inadequada dels torrents. La posidònia pateix sobretot per aigües tèrboles, molt més que per les àncores d'embarcacions petites, tot i que hi ha una creuada contra elles. La zona de Cala Blava, a la badia de Palma ho demostra, ja que no ha servit més que per malbaratat dobbers i emprenyar els usuaris tradicionals. Una bona depuradora ben enfora, tipus plataforma petrolífera, de capacitat suficient i abocant ben enfora podria solucionar molts problemes, almenys a la badia de Palma, abans que els turistes es fixin bé en les aigües on es capfiquen. Si no saben què fer amb la ecotaxa, a veure si el Govern pot trobar una despesa amb més retorn que millorar dràsticament la qualitat de l'aigua costera.
No hi solució. Ès mester prohibir totalment.
Està bé que na Sandra Espeja es preocupi per la Posidinia d'Eivissa, llàstima que siguewnt Consellera de Medi Ambient del Consell Insular de Mallorca no resolgui els problemesque afecten aquest consell...