algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 16°
16°

Triple alerta a Mallorca per neu, fred i fenòmens costaners adversos

8787
El refugi de Menut, amb zones amb devers 50 centímetres de neu. | Ibanat

Mallorca roman aquest divendres en alerta groga per neu, que apareixerà entre els 100-200 metres, i ocasionalment per sota, encara que no es preveu una gran acumulació, tret del cas de la Serra de Tramuntana, on l'alerta s'eleva a taronja.

També a l'illa de Mallorca s'ha decretat l'alerta groga per baixes temperatures, amb mínimes de -4 graus a la Serra de Tramuntana i de -1 grau a la resta del territori.

A Mallorca i també a Menorca també hi ha alerta groga per fenòmens costaners, amb previsió d'ones d'entre 3 i 4 metres. La mala mar també es deixa sentir a les Pitiüses, on hi ha patrons que fa més d'una setmana que no poden treure les seves embarcacions.

Rescat
En aquest context generalitzat de meteorologia adversa, la Guàrdia Civil ha rescatat sis turistes alemanys que havien quedat atrapats per la neu a la zona de la Calobra, segons han informat fonts del Servei d'Emergències de l'112.

L'helicòpter que els ha recollit ha arribat a la base aèria de Son Sant Joan a les 09.54 hores, després de rescatar a aquestes persones que es trobaven en perfectes condicions. Sembla que els va sorprendre el temporal a la zona de Cala Tuent, i han passat la nit a un refugi de la Calobra.

Reserves a Lluc
Un altre efecte de l'abundant nevada caiguda és l'increment del nombre de reserves per passar la nit al santuari de Lluc pel cap de setmana.

El dilluns, únicament el 40% dels llits disponibles per al cap de setmana estaven reservats. Aquest dimecres al matí, després de la nevada, la xifra s'havia duplicat i les reserves ja omplien el 80% de llocs disponibles. És possible que l'ocupació augmenti encara més i s'hagi de penjar el cartell de complet.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.