Demolició d'una construcció afectada per la Llei de costes. | MICHELS

TW
0

La plataforma d'afectats per la Llei de costes a Mallorca continua fent-se sentir a Brussel·les. Els seus responsables han aconseguit concertar per al 6 d'octubre una reunió a tres bandes amb els membres de les comissions de Peticions, Europea i de Drets Humans del Parlament Europeu. Segons Joan Cirera, portaveu de l'associació de perjudicats -que reuneix ja unes 40 famílies mallorquines-, la Llei de costes "conculca drets universals/fonamentals i principis jurídics com la propietat privada, la seguretat jurídica i principis d'igualtat".

Arbitrarietat

Cirera denuncia que l'aplicació retroactiva d'una llei, com la de costes, aprovada a finals dels anys 80, provoca una inseguretat jurídica "brutal", mentre que la seva aplicació "arbitrària" fa botar pels aires qualsevol principi d'igualtat, "ja que les delimitacions no afecten tothom de la mateixa manera en funció de llocs, persones, colors polítics, etc.". El representant dels afectats per la Llei de costes carregà també contra l'empresa pública Tragsa, responsable de realitzar les delimitacions i després gestionar el domini públic.

Segons Cirera, "aquesta empresa no té dret a realitzar aquests estudis tècnics de delimitació, ni a elaborar els projectes dins domini públic, perquè aquests haurien de sortir a concurs a fi que altres empreses puguin optar-hi i, per tant, aquests estudis es realitzin amb tanta objectivitat com sigui possible", assenyala. Finalment, Joan Cirera va alertar de la imatge de "república bananera" que l'Estat projecta a l'exterior a causa de l'alt índex d'inseguretat jurídica que genera. "Les agències immobiliàries europees no volen comprar propietats a Espanya per por de la confiscació de la Llei de costes", va assegurar.