TW
0

L'abstenció d'ahir en el ple de Cort de PP i UM va impedir que s'aprovàs la proposta del Govern de reduir la capacitat d'edificació a les zones M dels polígons industrials de Palma -és necessària la majoria absoluta-.
La regidora d'Urbanisme, Yolanda Garví, defensà que en el 2004 el Consell de Mallorca, governat per UM i PP, aprovà a la Comissió d'Urbanisme presidida per l'imputat Bartomeu Vicens (UM) triplicar l'aprofitament de les zones M (àrees de serveis dins el sòl industrial), tant en els polígons urbans (Can Valero i Son Castelló) com en els urbanitzables.

Garví justificà la inseguretat jurídica d'aquesta mesura del Consell, que va ser denunciada en el seu moment pels mateixos tècnics. També recriminà que el Consell decidís estendre aquest increment d'edificabilitats en polígons urbanitzables com Son Oms, Son Valentí o Son Rossinyol, sense que aquesta mesura fos aprovada pel ple de Cort ni passés pel preceptiu període d'exposició pública. Garví acusà PP i UM de convertir la política en un "joc lamentable" i recriminà als populars que amb la seva abstenció hagin "validat tot un procés" urbanístic impulsat durant la passada legislatura per Miquel Nadal i per Vicens, ambdós imputats en el cas Son Oms, en el qual Justícia investiga una presumpta requalificació de terrenys.

El portaveu del PP, Julio Martínez, assenyalà que el seu partit ha defensat des de l'inici de mandat la regulació dels polígons urbanitzables, però excusà el sentit del seu vot dient que, des de fa tres anys, la batlessa Aina Calvo, que està en minoria, no ha volgut negociar aquest tema amb l'oposició. Llorenç Palmer defensà el desenvolupament de l'economia balear i la creació de riquesa i de llocs de treball. Afegí que, si es permet més edificabilitat, s'evita la necessitat de cercar noves zones industrials i consumir més territori en una illa "limitada". El Govern volia que prosperés l'aprovació inicial de la modificació de les zones M per restringir-ne els usos, ja que té "molts dubtes jurídics sobre la decisió del Consell. Si ho hagués aconseguit, l'edificabilitat s'hauria marcat en els paràmetres del PGOU de 1998.