TW
0

L'estabilitat de l'equip de govern municipal de Lloret, format pel pacte entre les forces polítiques de Lloritans Independents (tres regidors) i Unió Mallorquina (dos regidors), trontolla aquests dies més que mai al poble del Pla de Mallorca.

Ahir mateix, els quatre edils que conformen el Govern llorità, Miquel Ramis i Antoni Aguiló, de Lloritans Independents; i Arnau Mateu i Joan Picornell, d'Unió Mallorquina, presentaren la dimissió de "totes les funcions de manera irreversible". Aquest fet suposa que el batle, Jaume Coll (Lloritans Independents), queda tot sol davant el Consistori i totes les àrees municipals.

Segons el document de dimissió entregat al registre d'entrada de la Sala, els polítics al·leguen que "les causes són la incapacitat del batle per desenvolupar el seu càrrec, a més del poc esperit democràtic i poca iniciativa de diàleg que ha demostrat durant el seu mandat". A més, els regidors en subratllaren "la nul·la capacitat de coordinació, gestió, sentit de la responsabilitat i direcció de l'equip de govern i de l'Ajuntament, cosa que repercuteix en una manca de confiança nostra".

Les sortides dels edils del govern municipal es produïren 24 hores després que el batle Coll cessàs el regidor d'Urbanisme, Arnau Mateu, tot i que aquest asseverà que fou ell mateix qui presentà la renúncia i signà la dimissió en bloc.

Això no obstant, l'edil Antoni Aguiló afirmà que es tracta "d'una decisió pensada des de fa temps, ja que el projecte no és viable". Aguiló afegí que la renúncia en bloc no es deu "ni molt menys" al suposat cessament d'Arnau Mateu per "l'alarma social" arran de l'elaboració de les Normes Subsdiàries del municipi mallorquí.
Per part seva, el regidor d'Unió Mallorquina volgué deixar clar que la situació de l'Ajuntament és "deplorable". "Em sap molt de greu tot el que està passant perquè per mi primer són les persones que no els polítics", sentencià Mateu.

Així les coses, el primer edil de Lloret, Jaume Coll, es mostrà ahir "molt sorprès" per la renúncia dels companys polítics. "No m'esperava res de tot això. La situació és molt complicada i em vull donar 24 hores per decidir què puc fer: dimitir o cercar el suport de veïnats perquè puguin col·laborar amb les àrees de l'Ajuntament".

El portaveu del Partit Popular, Joan Jaume, qualificà d'"espectacle vergonyós" la situació municipal i instà a solucionar "el problema que han creat". Pel que fa a un possible pacte del Partit Popular amb el batle, Jaume no volgué pronunciar-se i "esperar".

Planejament urbanístic
Un dels punts de desavinença de la Sala es troba en la redacció de les Normes Subsidiàries, actualment en fase inicial. Arnau Mateu, qui ha dut endavant la tasca fins ara, sentencià que "fa 32 anys que sóc a l'Ajuntament i si hagués volgut especular ja ho hauria fet", en referència a les acusacions que deixen entreveure "interessos particulars" durant el projecte.

"Tot és odi i venjança i és deplorable que això passi en un poble petit com Lloret", expressà Mateu. Així mateix, instà "el poble a entendre allò que passa, ja que així no es pot governar de cap de les maneres".