Orell assenyala que si la cosa continua així, "aviat no hi haurà taronges de Sóller". A més, assegura que el paisatge tan característic d'aquesta zona de l'Illa és en perill. Per això, la cooperativa agrícola de Sóller Sant Bartomeu treballa en el projecte Capvespre, consistent en la creació d'un centre d'investigació sobre la sostenibilitat del patrimoni i els recursos ecoambientales de la zona. En aquest sentit, la idea és utilitzar la mateixa cooperativa per instal·lar-hi sales culturals, en les quals es reculli la tradició "d'aquest passat que d'aquí a poc ja no hi serà". Per això, es faran servir materials gràfics i audiovisuals, a més d'objectes de la cooperativa.
L'esmentat estudi contempla que es realitzin visites turístiques al centre, amb la finalitat de donar a conèixer la gran riquesa paisatgística i tradicional de Sóller. L'objectiu és que amb aquesta iniciativa és contribueixi al fet que els horts de la zona resultin rendibles i no s'abandonin.
Per altra banda, Orell explica que la cooperativa pretén arribar a acords amb els propietaris dels horts que han estat abandonats perquè puguin treballar-los equips que formarà la mateixa cooperativa. D'aquesta manera, a més de visitar el centre ubicat en la cooperativa agrícola, els turistes podran conèixer els horts Sóller in situ.
El president del Govern balear ja ha expressat el seu suport a aquest projecte, en què estarien implicades gran part de les conselleries. És el cas de Comerç, Agricultura i Turisme, entre d'altres.
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
Au vénga, a donar doblers al turisme perquè els quatre rics s'enriqueixin més i els guiris i aquests rics continuin destrossant ses illes. I als tarongers que els bombin. I si de cas, guardau qualque millonet per anar pagant a la Yola, i els personatgets que surten de tant en tant per IB3, que no vendran de franc, dic jo. Als metges que no els pugin el sou, però la YOla que no falti. Quin fàstig, déu meu.