TW
0

El nombre d’usuaris de l’alberg de transeünts de Manacor augmentà poc més d’un 20 per cent el 2008, de manera que han passat de 71 a 86 les persones que han estat ateses per la Fundació Trobada. La crisi econòmica que el 2008 començà a fer matx al món sencer explica aquest increment de persones que de cada cop més necessiten els serveis socials per cobrir necessitats bàsiques com menjar o dormir.

Les instal·lacions de Manacor disposen de 15 places i la mitjana d’estada és de 9 usuaris per dia, dels quals un 85 per cent són homes i el 15 restant, dones d’una mitjana d’edat d’uns 40 anys.

De les persones que han estat ateses per la Fundació Trobada, la gran majoria procedeixen de les Balears. Així, dels 22 illencs, 7 són de Palma, 5 de Manacor, 2 de Sóller, 2 de Sant Llorenç i la resta de Capdepera, Felanitx, Artà, Campos, Pollença i Menorca. Dels provinents de l’Estat espanyol, Andalusia, Extremadura i València són les comunitats que hi aporten més usuaris, seguides del País Basc, Castella-la Manxa, Castella-Lleó, Madrid i les Canàries. Altres nacionalitats presents són Romania, la República Txeca, Polònia, Itàlia, Alemanya, Àustria, Rússia, Mèxic, l’Equador, Bolívia, Colòmbia, el Marroc, Mauritània i l’Alger.

El principal objectiu de l’alberg és oferir acollida nocturna temporal a persones autònomes amb necessitat objectiva d’habitatge o amb risc d’exclusió social. A més, s’informa de tràmits burocràtics, s’orienta en temes sociolaborals i d’habitatge i es potencien hàbits higiènics i saludables.

Iniciativa

L’alberg de transeünts de Manacor és una iniciativa de la Fundació Trobada, lligada al Grup Garcia-Garcia-Prohens, que va tenir els seus inicis el 1990. L’edifici, situat al carrer Velázquez número 11, disposa de tres dormitoris per acollir 15 persones, dos banys amb dutxa; cuina, sala d’entrevistes, terrassa, sala menjador equipada amb taules, cadires i televisió. El 1992, el Ministeri d’Assumptes Socials va classificar la Fundació Trobada com de "beneficiència particular de caràcter assistencial".