Serps al·lòctones pasturen per Capdepera
Fa devers quatre anys que alguns caçadors de Capdepera detecten la presència d'una espècie de serp invasora. Alguns dels exemplars capturats s'acosten als dos metres de llargada i, segons afirmen els caçadors, les serps han fet minvar la presència de fauna autòctona, conills i perdius
Capdepera12/10/08 0:00
Tres membres de la Societat de Caçadors de Capdepera fa anys que detecten la presència d’una serp invasora "que, segons ens han dit, prové de la Península i pot arribar a fer dos metres", assegura Miquel Ferrer. Ell és caçador i lamenta que "cada vegada queden menys conills i perdius perquè les serps s’ho mengen tot".Aquesta setmana tècnics de l’Institut Balear de la Natura i agents del Seprona han visitat la zona. Segons Miquel Ferrer, "tots han quedat espantats i ens han dit que totes les tramitacions es faran per urgència".
També a Illes Balears
- Intolerable: À Punt contracta un col·laborador que celebra la mort d'Ovidi Montllor
- Fan una crida a no adquirir productes d’Israel, com els comercialitzats per Illa Camp o Agromart
- El temporal deixa imatges espectaculars a Mallorca: caps de fibló a la badia de Palma i calabruixada a Puigpunyent
- El Triatló de Portocolom amaga el català
- El Col·legi Pedro Poveda celebra la vintena edició del seu Certamen Literari
3 comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
No crec que el problema tengui tan fàcil sol·lució com diu na Miquela. La veritat que capturar serps no és anar a cercar caragols o bolets. Són espècies molt més esquives i tenen uns amagatalls molt més discrets que una tortuga per exemple. De fet són els rèptils més desconeguts de la nostra comunitat. Ben poca informació sobre la seva biologia i ecologia en tenim. Imaginau-vos des de quan són aquests ofidis a l'illa i han passat desapercebuts. Ara que són gran són més evidents. Tot i així el problema no el veig a Mallorca que el mal ja està fet, sino a Eivissa a on no sols s'han trobat culebra bastarda (Malpolon monspessulanus), sino també serp de ferradura (Hemorrhois hippocrepis). En aquesta illa encara hi ha sargantanes que de produïr-se una expansió d'ofidis podria causar una extinsió de la població de sargantanes com ja va ocòrrer a Mallorca i Menorca amb l'arribada de les serps a aquestes illes. En fi no és tan fàcil com sembla però si més sèrio del que pareix.
La solució no crec que sigui gaire difícil de trobar, ja que pel que pareix, i dónant com a bo el fet que aquestes serps no són autòctones, encara no s'han estès massa pel territori insular. Per tant, lo que haurien de fer ses autoritats és posar-se aviat enmarxa amb el tema i tallar el problema d'arrel (cosa que ja haurien d'haver fet fa més anys, que era mé fàcil encara).
Em recorda el relat curt de V. Blasco Ibañez, "La laguna de "Sanxa", (nom de la serp del relat).