TW
0

El pla de reallotjament de de Son Banya començarà de manera progressiva a partir del pròxim mes de setembre. En la primera fase Cort desallotjarà del poblat les cinc primeres famílies que ja tenien habitatges adjudicats en l’antic pla de reallotjament. Per aquestes famílies es mantindran les mateixes condicions que s’establiren en aquell moment.

El regidor de Benestar Social, Eberhard Grosske, deixà anar ahir que el Consistori vol culminar el desmantellament del poblat abans de finalitzar aquest mandat. Si bé, admeté també, que els nous traficants que han acaparat el ‘poder’ després de la detenció de la Paca –a principi de juliol– poden dificultar tot aquest procés de reallotjament. "L’operació Cerco i Kabul han estat dos cops forts contra els narcotraficants de Son Banya que han quedat debilitats, però no hem de baixar la guàrdia. Cort manté ara una partida d’escacs amb aquesta gent", manifestà Grosske. Aquest anunci d’ahir arriba just després que dimecres fos aprovat en junta de govern el programa definitiu de reallotjament del poblat, on viuen unes 600 persones. En principi, Cort ofereix 100 habitatges de lloguer amb opció de compra repartits pels diferents barris de la capital per provocar la "dispersió" d’aquesta comunitat i evitar així que es formin nous guetos de discriminació a altres punts de Palma. Per fer efectiva aquesta operació, el patronat de Son Riera disposa d’un total d’1,5 milions d’euros que aniran destinats a l’adquisició d’aquests habitatges, que passaran a formar part del patronat, que actualment ja té una borsa de 400 pisos.

El reallotjament es farà per fases. Primer es desallotjaran les famílies que ja tinguin adjudicats els habitatges –ja que es troben incloses en l’antic pla de reallotjament–, seguides d’aquelles que estiguin interessades de sortir del poblat.

El desmantellament continuarà amb una tercera fase que inclou aquelles famílies que no han volgut sortir del poblat a través del pla. D’aquesta manera, Cort les forçarà a partir perquè enderrocarà totes les barraques del poblat. Però a banda dels gitanos, al poblat viuen uns 20 paios drogodependents, els anomenats "esclaus" o "puntos" dels narcotraficants. Sobre la destinació d’aquestes persones, Grosske explicà que s’està fent una recerca dels recursos necessaris per a aquest col·lectiu. Això vol dir que és necessari que aquests paios passin per un procés de rehabilitació. En el cas que siguin a temps de poder inserir-se socialment.