Denunciades a la Fiscalia de Medi Ambient 32 obres «il·legals» en sòl rústic

El document involucra Joan Rotger en una suposada trama de corrupció urbanística

Al vessant nord del puig de Selva hi han aparegut moltes construccions darrerament.

TW
0

Una denúncia feta a la Fiscalia de Medi Ambient del Tribunal Superior de Justícia, dia 27 d'abril, posa en coneixement que «la Comissió de Govern de l'Ajuntament de Selva -en mans del PP- dóna llicències municipals d'obra amb clares irregularitats i incomplint la normativa vigent». El denunciant, el nom del qual no ha transcendit, posa de manifest que a Selva existeix una trama que utilitza diferents mitjans per «fer passar per legals llicències que no ho són». El document diu que el que fa l'Ajuntament és «atorgar llicències d'obra de reforma o ampliació per a habitatges unifamiliars aïllats, casetes de fora vila o reconstruccions, en parcel·les que tenen unes dimensions inferiors a les dues quarterades permeses per la llei, o en parcel·les que mai no hi ha hagut cap construcció».

El denunciant ofereix al fiscal de Medi Ambient un plec amb 32 casos documentats en què, malgrat tenir totes les repectives llicències, infringeixen de manera sistemàtica la llei. No es tracta de 32 denúncies efectuades de manera separada. El fet que es denuncia és «la manera sistemàtica com la Comissió de Govern de l'Ajuntament de Selva -entre els quals es troba el mateix batle, Joan Rotger, que també és director general d'Interior, i el regidor d'Urbanisme i batle pedani de Caimari, Pere Seguí- vulnera la normativa urbanística en el sòl rústic del seu municipi». La denúncia fa saber que fins i tot, en alguns casos, «s'hi ha detectat que l'Ajuntament ha donat llicències per fer ampliacions en finques on no hi havia cap caseta».

Aquesta exposició, àmpliament detallada, inclou documents i imatges que donen testimoni que en les esmentades 32 parcel·les, de les quals s'ha fet un seguiment, no hi havia cap construcció abans de 2003, o si bé el que es volia transformar en habitatge unifamiliar era una caseta d'eines de fora vila. Cal recordar que Selva és l'únic de Mallorca que encara no ha aprovat les Normes Subsidiàries, document que planifica el creixement urbanístic de tots els pobles. Així i tot, això no és excusa perquè la llei no s'apliqui. Les Directrius d'Ordenacio Territorial, aprovades per llei del Parlament, garanteixen la protecció del territori. Per tant, i baldament, segons Rotger, la tramitació de les Normes estigui pendent del Consell, no es pot construir una casa en una finca de menys de dues quarterades.