La Real registra noves denúncies davant l'Estat per la destrucció de Son Espases

La plataforma alerta que l'obra del nou hospital ja ha afectat trams de la síquia d'en Baster

TW
0

La portaveu de la Plataforma Salvem la Real i copropietària de la comunitat de regants de la síquia d'en Baster acaba de registrar noves denúncies davant el Ministeri de Cultura, el Consell de Mallorca i l'Ajuntament de Palma per la destrucció d'elements patrimonials catalogats a la possessió de Son Espases. Les obres del nou hospital de referència estan de bell nou en el punt de mira del col·lectiu veïnal. El darrer escrit es remeté ahir mateix al subdirector general de Protecció del Patrimoni Històric del Ministeri de Cultura, Luis Lafuente Batanero. En el text, Calafat l'informa de les destrosses produïdes en el brancal principal de la síquia d'en Baster a causa del pas de maquinària pesant per damunt d'aquest element catalogat com a Bé d'Interès Cultural (BIC), i li demana la paralització immediata de les obres a Son Espases.

En aquest sentit, convé recordar que el Ministeri de Cultura ja es dirigí fa poc temps al Consell de Mallorca i a l'Ajuntament per exigir-los informes sobre les actuacions duites a terme a la zona i que podrien haver atemptat contra importants elements patrimonials catalogats per ambdues institucions. En nom de la plataforma Salvem la Real, Aina Calafat ha continuat aquests darrers dies la seva tasca inspectora de l'inici dels treballs del nou hospital de referència a Son Espases. El que ha de ser el substitut del vell Son Dureta és un projecte que ha estat desenvolupat conjuntament per la Conselleria de Salut, que finança l'actuació, i per l'Ajuntament de Palma, que tramità la requalificació dels terrenys per a la construcció d'aquesta infraestructura sanitària.

Quant a les denúncies formulades per la portaveu de la plataforma i copropietària de la comunitat de regants de la síquia d'en Baster davant el Consell de Mallorca i l'Ajuntament de Palma, no difereixen gaire del que ahir mateix s'exposà gràficament al responsable estatal de patrimoni. És a dir, que la síquia ha patit l'efecte demolidor de la maquinària i, alhora, que les excavacions que es fan al voltant de la urbanització de Son Serra Parera han danyat el safareig de l'esmentada possessió, el qual havia estat declarat BIC pel mateix Consell de Mallorca.