UGT-Gesa trasllada a Brussel·les el seu desacord amb l'opa d'E.ON

Alerta dels perjudicis que suposaria la venda dels actius de Balears

TW
0

El sindicat UGT a Gesa ha enviat una carta a la Comissària Europea Neelie Kroes per transmeter-li la seva posició contrària a l'opa hostil d'E.ON sobre les accions de l'elèctrica, així com també a la resolució adoptada per la Comissió Nacional de l'Energia (CNE), que l'obligaria a vendre part dels seus actius, entre ells els de Balears, si es fa efectiva l'operació. Els representants sindicals demanen a la Comissió Europea que valori els «greus perjudicis» que ocasionaria als treballadors i consumidors espanyols l'execució d'algunes de les condicions imposades per la CNE, que posarien en risc la «integritat i continuïtat» de les activitats d'Endesa en el mercat energètic espanyol.

La carta es dirigeix també al director general de la Competència, Philip Lowe, i ve signada per UGT i l'Associació Sindical Independent de l'Energia (ASIE) constituint així la majoria de la representació legal dels treballadors. A la missiva els sindicats expressen el seu rebuig més «absolt» a la condició dècima de la CNE que obliga a E.ON en cas de dur endavant l'opa sobre Endesa a la «desinversió dels actius afectats a les activitats insulars i extrapeninsulars de generació i distribució», és a dir, a despendrer-se de part de la companyia.

Els sindicats apunten a que si l'operació es tanca en les condicions actuals això suposarà un llarg període «d'inseguretat i incertesa» per tots els treballadors d'Endesa, que es veuran afcetats per la desinversió forçada. Per altra banda, alerten que hi haurà una reducció significativa de la posició de la companyia al mercat espanyol, ja que perdrà les seves activitats insulars i extrapeninsulars i veurà afectada en més d'un 30 per cent la seva capacitat de generació.

Tanmateix, ambdós sindicats consideren que com totes les opas prensentades són hostils, només es preocupen pels beneficis dels accionistes i no per les conseqüències que es deriven pels treballadors. UGT i ASIE consideren que mentre no hi hagi una reglamentació europea sobre les opas, totes aquelles hostils, no haurien de prosperar, i s'hauria d'obligar a assolir acords amistosos entre les parts afectades. Creuen que aquesta és l'única via per garantir els interessos d'accionistes, consumidors i treballadors. I conclouen demanant a la Comissió Europea que prengui en consideració els efectes negatius, en el moment de valorar la resolució de la CNE.