Troben dues espècies al Parc Natural de s'Albufera desaparescudes fa vint anys

Es tracta d'un peix conegut com a «espinós» i de la planta dunar Linum maritimum

TW
0

Al Parc Natural de s'albufera s'han retrobat dues espècies de flora i fauna que feia molt de temps que no es trobaven a l'illa de Mallorca. Pel que fa a l'aninal, és un peix conegut com a espinós (Gasterosteus aculeatus) i feia 26 anys que no se'n veia cap. Es tracta d'un peix petit, greument amenaçat i propi d'aigües dolces, netes i transparents. Quant a la planta, és eLinum maritimum i sen' trobaren tres mortes el passat mes de maig a la barra dunar del Parc, després de vint anys sense veure'n cap exemplar. Pel fet de tractar-se d'una planta en greu perill d'extinció, es té previst recollir-ne part de les seves llavors i dur-les al viver de Menut, que gestiona la Conselleria de Medi Ambient, i així s'intentarà produir plantes noves per repoblar la zona.

El conseller de Medi Ambient del Govern, Jaume Font, acompanyat dels tècnics i el director del Parc, es desplaçà ahir fins a s'Albufera per donar més informació sobre les espècies trobades. Font es mostrà satisfet per la troballa d'aquestes dues espècies i agraí la tasca dels professionals que treballen cada dia al Parc. El conseller també aprofità la jornada d'ahir per informar del balanç positiu del darrer recompte d'aus aquàtiques a s'Albufera, ja que en aquest 2006 se n'han censat 12.700 més que l'any passat i s'ha calculat una densitat de 4,8 aus per hectàrea, «fet que la converteix el Parc en un dels millors del Mediterrani», assegurà Font.

El director del Parc, Maties Rebassa, indicà que «aquestes troballes són bons bioindicadors de la qualitat de l'ecosistema, senyal que l'estat de conservació és bo». També es referí al nombre d'espècies que crien al Parc: «Creixen cada any i ara en tenim devers seixanta, fet que indiquen la bona qualitat de les aigües».