L'oposició acusa el Govern balear de menystenir l'educació infantil

Fiol vol que la normativa reguladora s'aprovi el mes de setembre

TW
0


L'oposició acusà ahir el Govern balear d'oblidar el caràcter formatiu que té l'etapa educativa d'entre zero i tres anys i asseguraren que per al PP aquest període tan sols és un servei assistencial. Coincidiren a exigir de la immediata aprovació d'un Decret que en reguli el funcionament, tal com ha fet la UIB en una carta adreçada al conseller d'Educació en la qual denuncien la degradació de les escoletes d'educació infantil.

El conseller d'Educació, Francesc Fiol, digué que el termini per aprovar el Decret no expira fins al mes de desembre de 2007. Fiol s'estranyà per la carta de la Facultat d'Educació de la UIB, ja que, segons ell, el calendari d'aplicació de la Llei Orgànica d'Educació no havia entrat en vigor fins el 14 de juliol. Fiol creu que el Decret pot estar aprovat el mes de setembre.

Andreu Bosch, diputat pel PSIB-PSOE en resposta a aquest informe apuntà que la seva formació ja fa anys que es preocupa per tot aquest tema, ja que ha presentant iniciatives tant per la falta de preparació del personal com per la falta de normativa davant aquesta etapa educativa. Per Bosch, el Govern ha deixat de banda el caràcter educatiu d'aquest cicle formatiu per donar-n'hi un d'assistència laboral, com mostra el fet que les diligències de finançament les tengui la Conselleria de Presidéncia i no la d'Educació.

Des de la seva formació es reclama que es prenguin les mesures necessàries perquè s'apliqui la resolució estatal. En aquest sentit, la LOE reconeix aquesta etapa, del zero als tres anys, com a educativa i els socialites estudiaran presentar iniciatives de comprovar que no s'estigui assolint aquesta tasca per part del Govern.

Per la seva banda, Miquel Àngel Llauguer, responsable d'Els Verds de Mallorca, manifestà com aquest informe persentat per la UIB confirma l'actitud del Govern de Jaume Matas que no considera aquesta etapa com a educativa si no «merament assitencial», sense tenir en compte les necessitats específiques d'aquest cicle educatiu.

Segons Llauger, el Govern hauria de deixar de fomentar «propostes estrella» com el trilingüisme, i mirar les necessitats reals de la gent, ja que en temes educatius al Govern «només l'importa les propostes amb rendiment electoral». En aquest tema, el representant d'esquerres recalcà com l'etapa anterior de Govern va tractar de normalitzar aquesta situació i que el PP va rebutjar en assumir el Govern sense preocupar-se més.

El diputat Eduard Riudavets del PSM-Entesa també declarà que feia ja més d'un any que presentaren davant el Govern la necessitat de controlar aquest tema, des que el PP es carregà el 2003 el Pla d'Educació que transferia les competències d'aquesta etapa als ajuntaments. La formació nacionalista denuncia que el Govern balear ho ha deixat tot en mans de la Conselleria de Presidència, com un «servei assistencial més» que no respon a les necessitats de la realitat educativa de les Illes. Així mateix, Riudavets ressaltà el cas de Menorca, que amb el seu Pla d'Educació especial té el nivell d'escolarització més elevat de tot l'Estat espanyol.