TW
0

La Federació Balear d'Indústries Càrniques es comprometé ahir amb la Mesa Agrària a incloure carn d'aquí en la producció de sobrassades. La Mesa, entitat que agrupa Unió de Pagesos i l'Associació de Porquers, entre altres agrupacions, féu aquesta proposta als industrials per tal de mirar de reactivar el sector dels porcs a Mallorca. «Som conscients del mal moment que viu el sector. Fer sobrassada amb carn d'aquí no és la solució, però ja és una passa cap endavant», digué Miquel Martí, representant dels industrials.

La Mesa Agrària posa a disposició dels sobrassaders i fabricants d'altres embotits el Porc Mallorquí Selecte, marca de qualitat fruit d'anys d'investigacions. Les sobrassades industrials inclouran a partir d'ara un percentatge de carn procedent d'aquesta casta de porcs.

«L'objectiu final, però -digué Biel Torrens-, és aconseguir una sobrassada feta únicament i exclusivament amb carn selecta mallorquina, que no sigui de porc negre, però que estigui integrada dins la Indicació Geogràfica Protegida. Som conscients que amb la carn de la Península no hi podem competir amb quantitat, però sí amb qualitat!». Antoni Mestre, president dels porquers, digué que «no podem consentir que industrials i productors de porcs ens donem l'esquena».

El més difícil, segons Martí, és col·locar al mercat les parts del porc que no s'empren per fer l'embotit. «Haurem de cercar vies de comercialització a les grans superfícies perquè n'incloguin a les seves prestatgeries», digué. I és que mai a l'estiu no s'havia parlat tant de sobrassada. Fins i tot el grup parlamentari del PSIB demanarà al proper ple quines mesures ha emprès la Conselleria d'Agricultura per millorar-ne la qualitat.