«Els problemes que arrossega aquest sector des de fa anys i la manca de voluntat des de l'Administració pública per solucionar-los» ha estat allò que ha motivat la seva creació, digueren.
L'acord constitutiu de la mesa recull les principals dificultats que pateix aquest sector. Segons aquest col·lectiu, els principals problemes de l'agricultura mallorquina són «l'augment dels costos generals, els sobrecosts de la insularitat, els baixos preus que cobren els pagesos, la manca d'ajuts adequats a les necessitats de cada sector, els dèficits en la transformació i comercialització de productes, l'envelliment de la població agrària i l'atracció que generen altres sectors econòmics, que posen en perill el futur del sector primari».
A més, les entitats signants d'aquest pacte consideren que la veu del col·lectiu de pagesos no és escoltada. En aquest sentit, qualifiquen d'especialment negatiu el fet que des del 2003 s'hagin exclòs les associacions pageses del Consell Econòmic i Social de les Illes Balears i que faci més d'un any i mig que el Consell Agrari no s'ha reunit. Per això, per l'absència d'un espai de debat sobre la problemàtica agrícola impulsat des de l'Administració pública, la mesa s'ha constituït a partir de diferents entitats que conserven la seva autonomia però s'ajunten davant una problemàtica comuna.
A partir d'ara, la Mesa Agrària de Mallorca es planteja una sèrie d'objectius i activitats. Pretén ser un fòrum de debat agrari permanent que fomenti la col·laboració entre els integrants. Volen que la mesa serveixi per actuar de forma coordinada, per exercir el dret de proposta de forma permanent i per elaborar plans i programes d'actuació que transmetran al Govern.
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.