TW
0

El mallorquí Antoni Mir no dimitirà com a director de la Casa de les Llengües, dependent de la Generalitat de Catalunya, tot i la crida d'Esquerra Republicana a tots els seus alts càrrecs a abandonar el Govern català després del trencament del Tripartit. Mir assegurà ahir a Palma que el partit que el va proposar en el càrrec, Esquerra Republicana, li ha demanat «explícitament» que continuï al capdavant d'aquest consorci impulsat per la Generalitat.

Segons ell, també li ha demanat el mateix la persona que possibilità la seva entrada al Govern de la Generalitat, el president d'ERC, Josep-Lluís Carod-Rovira, i també ha fet el mateix l'exconseller primer, Josep Bargalló. A més, recordà que el president català, Pasqual Maragall, demanà a tots els alts càrrecs proposats per ERC que continuassin ocupant el seu lloc després de la sortida d'aquest partit del Govern.

Mir fou president de l'Obra Cultural Balear des de principis dels anys noranta fins a finals del 2003, quan fou proposat per ERC com a secretari general de Política Lingüística de la Generalitat catalana. Tot i no estar afiliat a cap partit, el mallorquí ocupà el càrrec fins que fou cessat el gener del 2004, moment en què tornà a ser proposat per ERC, però ara per ocupar la direcció de la Casa de les Llengües, una institució que ahir Mir insistí a defenir com un consorci.

L'expresident de l'Obra Cultural Balear va ser ahir a Palma per presentar aquest projecte a la presidenta del Consell, Maria Antònia Munar, primer, i al rector de la UIB, Avel·lí Blasco, després. Abans d'un mes farà el mateix amb els responsables del Govern balear.

La Casa de les Llengües és una proposta que va néixer arran del Fòrum de les Cultures celebrat a Barcelona i que es troba operativa des de fa aproximadament un mes. Es proposa l'objectiu de convertir-se en seu internacional de les llengües del món, que en permeti l'arxiu i l'estudi, i en faciliti la preservació i l'ús com a vehicle de comunicació, civilització i diàleg, com a patrimoni cultural de la humanitat i com a dret inalienable de les persones i de les comunitats lingüístiques.