TW
0

La directiva de l'Obra Cultural Balear (OCB) comunicà ahir en l'assemblea ordinària de l'entitat que la remodelació de Can Alcover estarà acabada el mes d'abril. De fet, ahir mateix l'entitat va informar els socis que el proper dia 22 d'abril la casa on visqué Joan Alcover acollirà unes jornades de portes obertes amb l'actuació de Nou Romancer.

Així i tot, el vicepresident de l'OCB, Tomeu Martí, aclarí que la finalització de la reforma de l'edifici no suposa que s'acabi amb l'execució del projecte, ja que aquest preveu que Can Alcover sigui una casa museu. Igualment, l'edifici ha de ser la futura seu social de l'OCB. De qualsevol manera, la finalització de la remodelació ja suposa un moment esperat, ja que l'octubre d'enguany farà 14 anys que Cort i l'OCB presentaren l'avantprojecte de la reforma.

D'altra banda, Martí també informà que l'abril s'obrirà l'oficina de Drets Lingüístics i el nou local a Inca; començaran les tertúlies d'«Els divendres a l'Obra», la primera de la mà de l'escriptor i col·laborador de Diari de Balears Guillem Frontera, i el maig s'obrirà una oficina a Brussel·les i es presentarà la plataforma per la llengua i l'autogovern. A més, la junta directiva es comprometé a continuar executant el programa electoral.

Un altre tema que s'abordà fou la qüestió financera. En aquest sentit, la gerent, Catalina Alemany informà que els ingresos ascendiran al 2006 fins als 1'11 milions d'euros, mentre que les despeses fins als 1'17 milions. Això suposa un increment de més d'un 20% respecte el pressupost del 2005, que acabà amb un dèficit de 67.000 euros. En aquest sentit, l'OCB aprovà ahir incrementar un 11% les quotes ordinària i reduir fins als 45'08 i als 18'03 euros, respectivament, i crear-ne noves adaptades als perfils dels socis.

Finalment, durant l'assemblea la junta directiva no deixà de banda l'actualitat i comunicà el rebuig al decret «trilingüe» i les propostes que han fet arribar al conseller d'Educació i Cultura, Francesc Fiol. En aquest punt, tant la junta directiva com els socis presents coincidiren a assenyalar «la perversitat» de la norma però el president, Jaume Mateu, considerà que «sense que la prudència ens faci traïdors, hem de ser cauts per convèncer».