Les cases regionals amb major representació demanen a Pastor una direcció general exclusiva

Els caps de la d'Andalusia, País Valencià i Catalunya troben que se'ls distingiria millor dels estrangers

TW
0


Les cases regionals que representen les principals colònies de peninsulars a les Balears -andalusos, catalans i valencians- han coincidit a demanar una relació amb el Govern a través d'una direcció general que no sigui compartida amb els immigrants estrangers.

Si bé la majoria dels representants troben positiva la creació de la Conselleria d'Immigració, Pedro Anaya, president de la Casa Regional d'Andalusia; Antoni Manera, el seu homòleg de la valenciana; i Núria Dalmau, de la Casa Catalana, coincideixen que no han d'estar en el mateix sac que els estrangers.

Anaya assenyalà que «els peninsulars no tenim els mateixos problemes i crec que seria millor que ens creassin una direcció general exclusiva, perquè no té sentit que ens ajuntin en la mateixa Direcció General existent».

Dalmau, que troba que Pastor «és una persona mol adient per al càrrec que té», matisà que «els catalans no ens consideram immigrants». La presidenta de la Casa Catalana afegí que «no ens agrada que ens tractin dins el cercle de la immigració perquè compartim llengua i cultura, i crec que ens hauríem de relacionar amb una direcció general que no es digués d'Immigració».

Manera s'expressà en la mateixa línia per assegurar que «un valencià no és un immigrant i seria més adequat tenir una direcció general pròpia o vincular-nos amb la de Relacions Institucionals, com abans». Tanmateix, manifestà que «hem de donar temps a la consellera».

Quant als portaveus de les cases de Galícia, Euskal Herria i Extremadura, llevaren importància al fet de compartir l'organisme esmentat amb els estrangers. Per la seva banda, el president de la de Castella i Lleó, Constantino Cardo, comentà: «Pot ser que els andalusos, els catalans i els valencians tinguin raó, però a parer nostres tampoc no és una prioritat la creació de cap direcció general exclusiva. Això depèn de la interpretació equívoca que donem a la paraula 'immigració'».