Durant la presentació dels olis elaborats a la temporada
2005-2006 per l'empresa Olis Caimari que es realitzà ahir dematí,
el president de l'empresa, Antoni Mateu, assegurà que «més del 90
per cent de la producció ve de les oliveres del Pla per la gran
qualitat d'oli que produeixen».
Mulet explicà que després d'una gran producció a Mallorca d'oli
a finals del segle XIX i principis del XX, el sector patí una gran
caiguda de producció d'oli i no fou fins els anys 80 quan començà a
recuperar-se gràcies a la importació de grans varietats d'oliveres
per part de la gent arribada de la Península que avui en dia fan
possible la fabricació d'un oli excel·lent.
Com a novetat d'aquest any, presentaren l'oli d'oliva verge
elaborat a la tafona i el director del tast que s'ha celebrat
aquests dies a les instal·lacions que té l'empresa a Caimari,
Cristino Lobillo, digué al respecte que «estam davant un model i un
exemple dels millors olis d'Espanya. Té una personalitat pròpia que
té gust d'herba acabada de tallar, de fulla i d'oliveres i té
atributs dels fruits secs».
A part de l'oli d'oliva verge elaborat a la tafona, ahir també
es va presentar l'oli d'oliva verge extra Antoni Mateu, l'oli
d'oliva verge Oli Caimari Gust Fort, amb el qual guanyaren l'any
2000 i 2002 el premi al Millor Producte Balear a la fires Alimenta,
i per acabar, presentaren l'oli d'oliva verge ecològic.
A l'acte també hi assistí el conseller d'Economia i Hisenda del
Consell de Mallorca, Miquel Àngel Flaquer, que recordà que des del
Consell «estam obsessionats a fer arribar el missatge de consumiu
productes mallorquins» als ciutadans i si impulsam els productes de
la nostra terra també ajudam l'economia de Mallorca».
Al final, la directora insular d'Economia, Cristina Cerdà, i
Miquel Àngel Flaquer varen lliurar els diplomes a tots els
participants en el tast d'oli realitzat durant aquests dies a les
instal·lacions de Caimari.
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.