Les al·legacions contra el gasoducte qüestionen la seguretat del projecte

Destaquen que s'incompleix la distància mínima respecte a nuclis habitats

TW
0

El GOB, l'Associació de Veïns del Coll d'en Rabassa i la Plataforma contra l'entrada del gasoducte pel Carnatge han al·legat davant del Ministeri d'Energia contra el projecte del gasoducte entre el País Valencià i Balears, que preveu que l'entrada a l'Illa s'ubiqui a Sant Joan de Déu, al solar de la central, devora el Coll.

Principalment, les al·legacions apel·len a la seguretat, ja que «no s'avalua la greu afectació que pot generar al nucli del Coll, que s'ubica a 100 metres de les instal·lacions, i no existeix el preceptiu informe de seguretat». Les al·legacions recorden que el projecte assenyala que, en cas de no existir un informe de seguretat, el gasoducte ha de seguir un traçat allunyat, com a mínim, 500 metres de nuclis habitats.

Els escrits destaquen que «l'àmbit inclòs en uns 500 metres de radi respecte al gasoducte implica, en cas d'accident, l'abast letal de la radiació tèrmica. La darrera vàlvula de seccionament en cas d'incident és a 145 quilòmetres, a Eivissa. Dins el gasoducte s'emmagatzemen uns 200.000 metres cúbics de gas natural que s'abocarien sobre el Coll d'en Rabassa, de manera que s'ampliaria el radi d'afecció en funció del vent».

Les entitats indiquen que, en aquest àmbit, hi estan inclosos l'hospital de Sant Joan de Déu i el futur geriàtric, dos col·legis, una guarderia, una biblioteca, una àrea poliesportiva, el club nàutic i el nucli de Cala Gamba i part del Coll d'en Rabassa, l'àrea natural del Carnatge, l'autopista Palma-Llucmajor i una capçalera de l'aeroport.

GOB, veïns del Coll i Plataforma han assegurat que no dubtaran a acudir a Brussel·les si el projecte surt endavant, i proposen, com a alternativa més segura, l'entrada del gasoducte pel dic de l'Oest.