Cort negocia la cessió d'edificis a les cases regionals per fer-hi seus

En l'acord que debat amb la de Castella-Lleó entrarien altres institucions

TW
0

L'Ajuntament de Palma negocia amb diverses cases regionals de peninsulars residents a Balears la cessió de diferents edificis perquè els puguin emprar com a seu i espai sociocultural, segons varen confirmar fonts municipals.

Entre les instal·lacions que Cort està negociant cedir a les cases regionals hi ha la possessió de Son Peretó, just devora de l'estadi de Son Moix.

En principi, l'Ajuntament, a través de la Regidoria d'Urbanisme, que controla el tinent de batle Javier Rodrigo de Santos, està negociant la cessió d'aquest espai a la Casa Regional de Castella-Lleó.

El president de l'entitat, Constantino Cardo, va explicar que les negociacions s'estan duent a terme amb l'Ajuntament, el Govern, la Junta de Castella-Lleó i l'entitat financera castellanolleonesa Caja Duero.

En principi, l'acord es plasmarà «amb un conveni» entre totes cinc parts. Tanmateix, el president de la Casa Regional de Castella-Lleó va assegurar que «encara no hi ha res de fermat» i que creu que «fins després de les festes dels Reis (del 2006)» no hi haurà cap acord. En aquest sentit, Cardo va reconèixer que la negociació va «a poc a poc», ja que «hi ha diverses parts implicades».

Precisament, pel que fa a la participació de Cort, l'estiu passat Rodrigo de Santos ja va avançar que disposava d'un pressupost de devers 700.000 euros amb l'objectiu de reformar aquest espai.

A més d'aquestes negociacions, segons les fonts municipals consultades, l'Ajuntament està intercanviant impressions amb altres cases regionals per arribar a acords semblants.

De fet, ara fa un any Cort va concedir a la Conselleria de Turisme la llicència per reformar l'antic Quarter d'Intendència. Ja llavors Rodrigo de Santos va informar que aquest edifici podria passar a mans municipals per convertir-lo en un espai sociocultural. El tinent de batle va esmentar la Federació de Cases Regionals com una de les entitats que el podrien utilitzar.

Curiosament, aleshores presidia aquesta entitat l'actual consellera d'Immigració i Cooperació, Encarnación Pastor.

A pesar que la immigració peninsular ja no és tan notable com un temps, principalment perquè ha estat eclipsada per l'estrangera, el nombre de residents a les Illes Balears nascuts a la resta de l'Estat espanyol continua augmentant any rere any. De fet, en l'actualitat hi ha uns 250.000 peninsulars residents a l'Arxipèlag.