L'educació ambiental a la Trapa hi implicarà més de 2.000 alumnes

Ajuntament de Palma i GOB hi col·laboren per segon any consecutiu

TW
0

Més de 2.000 escolars del segon i tercer cicle de Primària d'una vintena de centres docents de Palma participaran en aquest curs acabat d'iniciar en activitats d'educació ambiental a la Trapa, finca propietat del GOB en el municipi d'Andratx.

Aquesta iniciativa arriba a la seva segona edició gràcies a l'acord entre l'Ajuntament de Palma i el grup ecologista. El passat curs, foren uns 2.000 escolars els que varen participar en les activitats d'educació ambiental a la Trapa, però per al present exercici s'espera superar aquesta quantitat.

Presentaren el programa el regidor de Cultura de Cort, Rogelio Araújo; el president del GOB-Mallorca, Macià Blázquez; el responsable del Servei d'Educació Ambiental del grup ecologista, Xavier Garí; i l'autor dels dibuixos dels quaderns de treball editats per a aquesta iniciativa específica, Vicenç Sastre.

El GOB també desenvolupa activitats d'educació ambiental en col·laboració amb la Fundació Sa Nostra, en la qual participaren uns 2.000 alumnes més durant el passat curs.

A més de les activitats a les aules, s'organitzen itineraris per a un millor coneixement de les àrees naturals de la Trapa i la propera cala en Basset (inclosa la seva torre de vigilància del segle XVI), on els alumnes descobreixen els seus paisatges i ecosistemes, tant terrestres com marins, els elements culturals de l'antic monestir trapense i les amenaces per a aquestes zones d'alt valor ecològic (plagues, incendis, etc.).

Les activitats es realitzaran entre els mesos de gener i maig i són gratuïtes. La inscripció per als col·legis ja és oberta i es pot fer a través de la pàgina web del Departament de Cultura i Educació de l'Ajuntament de Palma.

El material didàctic consta de quaderns per al professorat i l'alumnat. En aquest darrer quadern s'inclouen 57 activitats distribuïdes en sis unitats didàctiques que tracten temes representatius de la Trapa (excursionisme ecològic, denominacions orogràfiques i toponímia, vegetació, fauna, entorn marí, el llegat cultural dels monjos trapenses i la gestió actual de la finca per part del GOB). L'estudi de la Trapa també inclou qüestions referides al parc natural veí de l'illot de sa Dragonera.