Uns 170 menors viuen en famílies cangur i en els centres de S'Institut

El 40% retornen a la seva llar després que se superin els conflictes

TW
0

Prop de 170 menors viuen a Mallorca apartats de les seves pròpies famílies per les institucions i acollits pel banc de famílies cangur i els centres d'acollida de S'Institut. Aquesta situació extrema es registra en famílies conflictives després que els cossos de seguretat de l'Estat, els jutges i els serveis socials decideixin intervenir per protegir els drets dels menors.

Ara, d'aquests 170 menors, uns 70 (prop del 40 per cent, gairebé el doble que la mitjana estatal) viuen amb famílies cangurs o amb la seva família extensa (oncles, padrins, germans majors, cosins, etc) i un centenar resideixen als centres d'acollida de S'Institut, l'organisme responsable dels Serveis Socials i Esportius del Consell Insular de Mallorca (CIM). Precisament, els màxims responsables de S'Institut en aquest camp, el seu president Antoni Serra i el seu vicepresident de Menors i Família, Antoni Calvo, varen visitar juntament amb la vicepresidenta del Govern, Rosa Estaràs, el centre de primera acollida de Puig des Bous.

Calvo va explicar que «un 40 per cent dels menors tornen amb les seves famílies d'origen. Això és possible gràcies que el nostre servei té un sistema de seguiment a les famílies a través del qual els hi donam suport psicològic, formació, orientació, recursos i accès a les prestacions municipals per superar el problema que hagin pogut tenir i reinstaurar la família».

Els centres propis de S'Institut són els de Puig des Bous i el de Muro, aquest darrer per a adolescents, i cinc llars. A més, l'organisme del Consell Insular de Mallorca té 200 places més concertades amb centres privats. Per la seva part, Rosa Estaràs es va mostrar satisfeta que «som la primera comunitat d'Espanya que no té cap menor de 0 a 3 anys en centres d'acollida, sinó que estan amb famílies cangur».