Les expropiacions s'han produït als municipis d'Inca, Selva, sa Pobla i sobretot a Campanet.

TW
0

Sis mesos després de l'inici de les obres de l'autovia Inca-sa Pobla, les màquines treballen dia rere dia sense aturar-se i de moment segueixen el ritme previst per la Conselleria d'Obres Públiques del Govern balear. La col·locació d'asfalt a la costa de Son Fuster d'Inca i els pilars per a la creació d'un pas elevat al camí Vell de Muro són dos dels punts on les tasques han avançat més.

Al llarg de gairebé tot el traçat ja són visibles els moviments de terra i ja s'han aixecat estructures de formigó. Una de les àrees on menys s'ha treballat fins ara és davant la façana del poble de Campanet, declarat Bé d'Interès Cultural. De fet, els veïns d'aquest municipi són els qui més han qüestionat i denunciat aquesta polèmica infraestructura, ja que bona part de les expropiacions de terrenys s'han realitzat al seu terme municipal.

Segons les previsions manejades per la Conselleria d'Obres Públiques del Govern balear, les tasques de l'autovia finalitzaran entre els mesos de gener i febrer de l'any 2006. Un dels aspectes més problemàtics d'aquesta macroinfraestructura és el futur pont elevat per als veïns del llogaret d'Ullaró. Després d'una reunió mantinguda amb els seus residents i amb el batle Francesc Aguiló per tractar del soterrament d'aquest pont, ara la Conselleria n'estudia alternatives i aviat els responsables del projecte es reuniran amb els veïns i amb els representants municipals per donar-los a conèixer de primera mà les conclusions a les quals han arribat.

L'autovia d'Inca a sa Pobla ha estat marcada per la polèmica des del començament. L'Executiu balear n'inicià les obres sense haver renegociat prèviament el Conveni de carreteres amb el Govern socialista de Madrid.

A més, l'esbucament de l'edifici protegit de la teulera de sa Rotera a Campanet ha estat una altra de les qüestions més polèmiques del projecte. Obres Públiques hi ha hagut de realitzar algunes modificacions per evitar la demolició de l'hostal de Son Tix, devora l'antiga teulera.