Els nins aprofiten al màxim els seus darrers dies de vacances abans de l'inici del curs escolar

El campament a Binicanella és l'últim de l'estiu

TW
0

ALBA GONZÀLEZ.Palma.
Els campaments, les escoles i les colònies d'estiu són una solució perfecta per al desenvolupament social dels infants i una solució per als pares que fan feina durant aquesta època. N'és una prova que milers d'infants illencs han passat l'estiu realitzant aquestes activitats, que ja arriben a la seva fi perquè s'acosta el retorn a les classes, el 13 de setembre. Els nins gaudeixen ara dels darrers dies de diversió que els queden.

Aquests campaments, organitzats pels diferents clubs d'esplai i fundacions balears, excepte el Moviment Escolta i Guiatge de Mallorca, tenen un denominador comú: la Fundació Esplai de les Illes, que s'encarrega de coordinar totes aquestes estades.

Els campaments ofereixen als nins la possibilitat d'aprendre a conviure amb els altres i a passar un estiu jugant sense deixar d'aprendre els valors que s'inculquen a les escoles. Un exemple d'aquests campaments és el que s'està duent a terme a Binicanella, que és el darrer dels que coordina la Fundació Esplai de les Illes Balears. A la casa de colònies de Binicanella un total de 23 nins hi estan passant els seus darrers dies de vacances.

En tots els campaments, l'estada es basa en un fil conductor, en aquest cas els infants de Binicanella han gaudit viatjant en un transbordador imaginari que els duia a un planeta on no existia el consumisme i el reciclatge era una activitat natural per a la societat. Així, els joves han après a protegir el medi ambient mentre somien i es diverteixen amb els extraterrestres. També han fet altres activitats, com un taller de pintar camisetes amb reganyols de pinturetes i una planxa.

La directora del campament, Cati Juan, de 25 anys, defineix aquesta experiència com «una font perfecta» per aprendre a conviure amb altres nins, agafar autonomia i fer feines de casa com separar la roba bruta o parar taula. «Això és molt bo perquè la majoria dels al·lots tenen dona de fer feines a casa i no fan res de res», afirma.

A més, Cati explica que han intentat introduir-los en altres camps, com és el musical. «Hem volgut potenciar molt la música d'aquí, com Antònia Font i altres grups que no són els comercials que els bombardegen cada dia a la televisió», aclareix. Per altra part, el monitor Víctor Dorado descriu la diferència d'ensenyament als campaments respecte de les escoles. «Nosaltres intentam ser menys exigents i crear un vincle afectiu amb ells».

Així, entre diversió i aprenentatge, els infants han pogut aprofitar l'estiu sense necessitat de videojocs, televisió i mòbils, que actualment estan difuminant valors tan importants com estimar la natura, gaudir dels jocs manuals o passar el temps xerrant amb els companys.