La directora general de biodiversitat, Joana Xamena, va explicar que «no és que s'hagin retirat aquestes ajudes. Allò que passa és que legalment no es poden concedir perquè aquests propietaris no estan, ara per ara, en un espai natural protegit. Jo els he comunicat que feim la reserva de crèdits per donar-los en el moment en què la situació quedi regulada per la nova llei d'espais naturals que s'està tramitant». La inversió que es tenia prevista des del Govern per a aquests projectes és d'un 49,7%.
A la junta rectora l'ordre del dia era la memòria del 2003, el pla d'actuació del 2004 i precs i preguntes. Hi assistiren representants de Medi Ambient, del GOB, de la Cooperativa Agrícola, dels Ajuntaments de Capdepera, Son Servera, Artà, sindicats, entre molts altres. La directora de biodiversitat assistí en nom del conseller de Medi Ambient, Jaume Font. Finalment, no es va arribar a cap conclusió perquè la junta es va perllongar una setmana un cop s'hagin estudiats els documents.
El president delegat de la Junta, Miquel Pastor va comentar que «s'ha convocat la junta i no ens havien donat els documents per analitzar-los abans i consideram que són prou importants com per no fer un estudi detallat. Per això hem quedat per tornar-nos a veure d'aquí una setmana».
Pastor va explicar el malestar dels propietaris davant aquestes subvencions que no arribaran ara. «Els propietaris s'havien il·lusionat molt i ara no poden comptar amb aquests doblers». Es tracta de projectes tals com el vallat de les finques i la millora de les instal·lacions, entre altres.
Un dels altres temes que es tractaren va ser l'aspecte sòcioeconomic derivat de la creació del parc i que es va retreure al Govern. Xamena es va comprometre a parlar del tema amb el conseller. «Crec que és un tema molt important. També consider que hi ha figures de protecció més adients per potenciar aquests aspectes».
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.