La manifestació conclogué a la seu de la Conselleria d'Educació.

TW
0

La Coordinadora d'Estudiants dels Països Catalans (CEPC) aconseguí ahir, a pesar de la inclemència del temps, treure al carrer prop d'un miler de persones contra les mesures lingüístiques anunciades pel Govern. Aquesta és la tercera mobilització en dos dies que té lloc a Palma per defensar, especialment un ensenyament en català.

A mesura que la manifestació avançà per les avingudes, s'hi sumava més gent. La protesta aconseguí crear expectació entre els conductors i comerciants i, de fet, molts feren costat als manifestants amb mamballetes. També, tot s'ha de dir, qualcú els increpà i insultà, símptoma sens dubte de la crispació existent des que durant el darrer any s'ha revifat el debat lingüístic. Tanmateix, els estudiants defugiren la provocació.

Quan passaven vint minuts de migdia, el gruix dels manifestants, que llavors eren uns 500, s'enfrontà amb coratge, i la majoria sense paraigües, a la pluja, i partí de via Roma per l'avinguda Alemanya i l'avinguda Comte Sallent cap a 31 de Desembre i Capità Salom, on al número 69 hi ha la Conselleria d'Educació i Cultura. Entre els manifestants predominaven els joves i, sobretot, alumnes dels instituts. Tanmateix, també hi havia universitaris, sindicalistes, com la secretària general de l'STEI-i, activistes de la llengua i ciutadans corrents. Tots ells foren vigilats per més d'una vintena d'agents de les policies local i estatal.

Una hora després de l'inici de la marxa, els manifestants arribaren a la Conselleria i després de cridar consignes com «Fiol, dimissió!» o «Cent per cent, en català» dues alumnes, Irene Jaume i Glòria Julià, procediren a llegir el manifest contra les mesures lingüístiques proposades pel Govern.

Llibertat Mestre i Magdalena Albertí, s'entrevistaren amb el director general de Política Lingüística, Miquel Melià, que els assegurà que les mesures proposades «no van en contra de la unitat de la llengua» i que a Catalunya ja s'ha equiparat els coneixements dels alumnes de 4t d'ESO amb els del nivell C. En sentit contrari, Joan Tomàs, de la CEPC, expressà que «el català necessita una discriminació positiva a nivell educatiu» i que les mesures «no generen convivència».