-És una conselleria molt atractiva, però no pensau que també pot ser conflictiva?
-Tenc en ment grans projectes que es posaran en marxa i que afavoriran el benestar dels col·lectius.
-L'esquerra sempre ha dit que la dreta està mancada de projectes socials...
-Realment és tot al contrari. L'esquerra sempre ha fet seva la bandera dels temes socials. Aquests quatre anys han estat al Govern i hem vist tots quina ha estat la seva manera de fer política, no ens han solucionat, ni molt manco, els problemes. Ens hem trobat amb una llista d'espera de més de 800 persones grans que necessiten una residència. Als discapacitats, no se'ls ha creat un centre en condicions. Vull que la meva conselleria sigui diferent i destaqui pels fets.
-Quins seran aquests fets?
-Per exemple, la compra de l'Hospital Militar abans de cap d'any, que serà una residència per a assistits. Volem un centre per a discapacitats. També hi ha temes que es poden dur a terme, com la conciliació laboral amb la vida familiar. Tenim un pla de guarderies en el qual hem implicat altres guarderies i persegueix que les dones es puguin incorporar al mercat laboral sense que tenir fills els suposi un problema. Tenc prevista també una entrevista amb el ministre Eduardo Zaplana per al mes de setembre perquè l'Estat ens ajudi en tots aquests temes. Després vull fer feina amb col·lectius una mica oblidats, com els menors. Els menors infractors són persones i necessiten que facin feina per ells. Els menors politoxicòmans necessiten un tractament específic que ara mateix no reben. A més, les instal·lacions que tenen no són les desitjables.
-I per a la gent gran?
-Hi ha un programa en marxa, «Ca Vostra», que ajuda econòmicament aquestes persones i els seus cuidadors, i el potenciarem. N'augmentarem el pressupost un 30% fins l'any que ve. Potenciarem també la creació de places de residències i mantindrem totes les ajudes. La targeta bàsica la mantindrem si és legal.
-Quant als joves, quines iniciatives es prendran perquè no caiguin en les drogues o en la delinqüència?
-Una alternativa que volem engegar és el tema dels albergs juvenils. Volem unes instal·lacions en condicions i que tenguin un vessant cultural.
-Pensau que l'esport podria afavorir aquesta alternativa?
-És clar que sí, amb l'esport potenciarem tots els col·lectius que atén la Conselleria i no només els grans actes. L'esport és important per a la joventut i per a tothom.
-Quines línies de treball desenvolupareu amb els immigrants?
-Per una part, la cooperació i de l'altra, desenvolupar el Pla d'immigració. Hem d'assolir que s'integrin, respectant la seva cultura, però també aconseguint que respectin la nostra. Així s'arribarà a una convivència.
-Aquesta integració es veu perjudicada per la manca de papers.
-És una qüestió que depèn de la Delegació del Govern, no ens hi hem de ficar perquè no és de la nostra competència.
-Pel que fa a la violència domèstica, quines accions prendreu?
-Hem preparat un pla de lluita contra la violència domèstica i crec que moltes dones no denuncien els maltractaments perquè no tenen independència econòmica. Volem donar-los aquesta independència.
-Alguns menors «ajuden» durant hores els seus pares als negocis. De quina manera es podria evitar això?
-Un dels projectes que tenim és crear l'Oficina del Defensor del Menor, que ha de resoldre aquests temes.
-Quines seran les polítiques de cooperació?
-Volem fer campanyes de sensibilització perquè la gent sàpiga on van aquests doblers. Volem una transparència total. Continuarem fent feina amb els diferents fons de solidaritat de la mateixa manera que fins ara.
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.