De fet sí que ha respectat aquest procediment amb el decret que regula el coneixement del català a l'Administració pública. L'Executiu autonòmic ha reconegut que va aprovar la llei, per urgència, per abolir l'impost turístic sense tenir aquest document, tot i tractar-se d'una mesura amb repercussions socioeconòmiques.
Malgrat això des del Govern s'ha assenyalat que es disposa d'un estudi jurídic pel qual aquest text quedaria lliure d'haver de passar pel CES. Entre d'altres arguments, es manifesta que la llei per la qual es creava l'ecotaxa, aprovada pel Pacte de Progrés, no va ser tampoc sotmesa al parer del CES.
No seria aquest l'únic text legal en aquesta situació, ja que el projecte de llei de mesures urbanístiques que aprovà el Consell de Govern divendres passat tampoc no hauria passat per la consulta del Consell Econòmic. També en aquest cas l'Executiu defensa que no seria necessari complir l'esmentat tràmit.
Malgrat aquests arguments, el grup parlamentari del PSM, coneixedor d'aquesta circumstàncies, estudia la possibilitat d'intentar paralitzar al Parlament els dos textos legals per tal que no n'avanci la tramitació fins que no es disposin dels pertinents informes del Consell Econòmic. Si els arguments del PSM són estimats es podria produir un retard significatiu per poder dur a ple la derogació de l'ecotaxa i aprovar-la dins el mes d'octubre tal com havia previst el Govern.
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.