TW
0

La Conselleria de Turisme, en col·laboració amb la Pimem i l'Ajuntament de Llubí, ha duit a terme la rehabilitació de l'emblemàtic molí d'en Suau per ser el Centre de Referència del Turisme Rural. Així, segons el projecte impulsat per la Pimem, serà la seu de l'entitat que coordini, fomenti i promocioni projectes i activitats de turisme rural. D'aquesta manera es pretén que el centre es converteixi en un referent per desenvolupar tot el potencial turístic del món rural mallorquí.

El molí d'en Suau que acollirà a partir d'ara el Centre de Referència del Turisme Rural és un antic molí fariner, que tot i ser un punt emblemàtic de Llubí es trobava en molt mal estat. La rehabilitació de l'edifici ha suposat canviar completament les antigues estructures de fusta per unes de noves així com la coberta del molí, a més de reforçar totes les parets perimetrals. A l'exterior, s'ha respectat la façana original mentre que l'interior de l'edifici ha estat adaptat als usos que rebrà. Les instal·lacions s'ampliaran amb la compra de l'edifici del costat.

El cost de la compra (uns 200.000 euros) i la rehabilitació del molí (110.000 euros) ha estat sufragat per la Conselleria de Turisme mitjançant fons provinents de l'ecotaxa. Ara es treballa en la compra de l'edifici de l'antiga farinera, al costat del molí, per tal d'instal·lar-hi les oficines del centre.

L'acte d'inauguració de les instal·lacions va tenir lloc ahir i fou presidit pel president del Govern, Francesc Antich; el conseller de Turisme, Celestí Alomar; la batlessa de Llubí, Margalida Miquel i el vicepresident de la Pimem, Joan Miralles. A l'acte també hi assistiren nombrosos ciutadans que pogueren veure per primera vegada el molí rehabilitat.

El vicepresident de la Pimem agraí al Govern de les Illes el seu suport a aquest projecte i destacà l'ajuda que suposarà aquest «observatori», des del qual s'anticiparan iniciatives que es puguin conjugar amb el turisme. Francesc Antich valorà una vegada més que els fons recaptats amb l'ecotaxa «es facin servir per ajudar la pagesia, que és qui vertaderament manté i conserva el paisatge que serveix de reclam per al turisme i aconsegueix la seva diversificació i un augment de la seva qualitat».