TW
0

La depuradora de Lluc disposa a partir d'ara d'un nou sistema de biodiscs únic a les Illes Balears que redueix el consum elèctric i millora la qualitat de l'aigua que després es vessada al torrent. La reconversió de l'antiga depuradora, que va iniciar l'any passat la Conselleria de Medi Ambient, ha permès que la nova planta inclogui aquest sistema novedós.

Precisament ahir la consellera de Medi Ambient, Margalida Rosselló, es va desplaçar fins al municipi acompanyada del gerent de l'Ibasan, Joan Horrach, per tal de conèixer l'estat en el qual es troba la depuradora un cop efectuada la reconversió.

Segons explicà la consellera Rosselló, aquesta és l'única depuradora de Balears que disposa d'un sistema de biodiscs que prové d'Alemanya. Aquest sistema és molt adequat per a depuradores petites com la de Lluc. Un dels avantatges d'aquest sistema és que el manteniment és senzill i el cost és reduït. Així, la Conselleria també té la intenció d'instal·lar un sistema semblant a Cas Concos (Felanitx).

Segons la Conselleria, els biodiscs suposen un estalvi del 70% de l'energia necessària. «Anteriorment, la depuradora consumia vuit quilowats i ara el seu consum actual és de 2 quilowats», explicà Rosselló. Així mateix, la Conselleria ha aprofitat les obres de millora per instal·lar-hi un panell amb dues plaques solars amb una potència de 2'2 quilowats. L'energia produïda és injectada a la xarxa i equival al consum del procés de depuració.

La planta reconvertida, que disposa d'un sistema de depuració secundari, té capacitat per abastir un cabal diari de 150 metres cúbics. El cost de l'actuació ascendeix a 253.030 euros i el Govern ha rebut una ajuda del 50 per cent procedent del fons europeu de desenvolupament rural.