El pla general preveu que la ciutat pugui créixer 196.000 metres quadrats

El batle presentà la normativa, que dotarà el terme amb una àmplia zona de serveis

TW
0

Manacor podrà créixer fins a 19'6 hectàrees, devers 196.000 metres quadrats, mentre que Portocristo no augmentarà el sòl residencial. La zona costanera quedarà tal com està ara, es permetrà urbanitzar sòl residencial als voltants de l'hospital i del passeig Ferrocarril, i es dotarà amb una àmplia superfície de sòl industrial i de serveis. Aquests són a grans trets les línies bàsiques del nou Pla General d'Ordenació Urbanística (PGOU), que es va presentar ahir als mitjans de comunicació per part del batle, Miquel Riera (ALM-UM), i el seu soci de govern, AIPC, juntament amb el responsable de la redacció del pla, Jaume Martínez.

Un pla del terme municipal de Manacor és una reivindicació política de fa gairebé 20 anys. A l'inici de la legislatura es va començar a redactar i ahir, tres anys després, es presentava el document, que tindrà una vigència de 8 anys, com «un pla realista, sense cap projecte estrella i que té com a finalitat dotar Manacor amb els serveis que la puguin convertir en la capital de la comarca». L'oposició (PP, PSM, PSOE i UC) encara no coneix aquest pla.

El batle va destacar bàsicament una sèrie d'actuacions del PGOU. «Servirà per resoldre problemes urbanístics en zones com Fartàritx, Son Fangos, hipòdrom; ordenarà el creixement permès per les DOT, es podran estalviar quasi cinc milions d'euros en expropiacions i es permetran obres noves, com poden ser l'ampliació del parc i del Teatre Municipal; també es podran construir hotels d'interior. No es preveu la creació de nous camps de golf».

El portaveu d'AIPC, Jaume Brunet, comentà que «ens hauria agradat que a Portocristo hi hagués una mica de creixement. És un pla molt modest. A la costa no es podrà edificar més que el que estava permès». El pla s'haurà de dur a aprovació del ple i cal recordar que en principi l'oposició no hi estava gaire d'acord, ja que no s'havia consensuat. La redacció del PGOU ha costat devers 120.000 E.