Estel Nou elaborarà confitura ecològica per primera vegada a les Illes

La nova fàbrica, que dóna feina a gent minusvàlida, ja fa proves per exportar al Japó i als Estats Units

TW
0

El taller ocupacional Estel Nou ha estat donat d'alta per a la transformació i elaboració de productes ecològics, amb el número 202E atorgat per la Caeb. Durant la darrera fira de Nuremberg els responsables del col·lectiu veieren de prop les grans possibilitats dels productes ecològics, la qual cosa, després d'haver-se posat en contacte amb agricultors, permetrà a Estel Nou impulsar una nova gamma de confitures amb aquesta qualificació.

S'ha de dir que fa uns dies el vicepresident del Govern i conseller d'Indústria i Comerç, Pere Sampol, va visitar la nova fàbrica, on ja es fa una producció de 700 pots diaris de la gamma tradicional de confitures naturals i que es comercialitzen amb èxit amb la marca Fet a Sóller. Segons Amador Bernat, «la sortida de confitura ecològica està gairebé venuda, ja que a les Balears no hi ha cap altre productor d'aquest gènere».

S'ha de dir que també durant la darrera fira Alimentaria, els responsables del taller mantingueren contactes amb mercats interessats en confitura ecològica. Bernat va assegurar que d'aquests contactes s'han de destacar els importadors japonesos i nord-americans, per als quals en el taller ja es fan proves per adaptar un poc més la confitura que aquí es fa als gusts dels consumidors d'aquests països.

Concretament, els japonesos s'han interessat molt en la confitura ecològica de raïm que, probablement, aquest estiu es durà a Nova York a una fira de productes tradicionals. De fet, ja se n'han enviat mostres als Estats Units i els majoristes americans ja han visitat les instal·lacions de Sóller. Per a l'obtenció de les matèries primeres que entren en l'elaboració de la confitura ecològica, alguns productors de Mallorca fan una sembra especial destinada a Estel Nou.