TW
0

«Si volem conservar el paisatge d'ametlers, un dels més emblemàtics de la nostra Illa, és imprescindible rendibilitzar el sector». El conseller d'Agricultura, Mateu Morro (PSM), visità ahir les instal·lacions de l'empresa Productors balears d'ametlla i garroves, a Binissalem, on posà de manifest la necessitat de donar a conèixer i promocionar el consum de l'ametla. Creiem que és important donar a conèixer i promocionar el consum de l'ametla, el cultiu de la qual és, quant a superfície, el més important de l'Illa», va dir el conseller. En aquest sentit, així com ja anuncià a Diari de Balears en la seva edició de dia 8 de febrer, el conseller comunicà als productors d'ametla la intenció de la Conselleria d'organitzar unes jornades monogràfiques i una petita fira sobre l'ametla de les Illes.

Mateu Morro precisà que les jornades monogràfiques sobre l'ametla tindran lloc durant els dies 15, 16 i 17 de març, en el Parc Bit d'Inca, i es complementaran amb una fira en la qual s'exposaran diferents varietats d'ametla, maquinària per tractar-la i infinitat de productes realitzats amb el fruit. El gerent de l'empresa Productors balears d'ametles i garroves, Pedro Cortés, explicà que durant la campanya de l'any passat la seva empresa, que aglutina el 60% de productors d'ametla de l'Illa, ha tractat al voltant de dues tones i mitja d'ametles.

«Ha estat una campanya molt dolenta. La sequera i les males condicions climàtiques durant la floració l'afectaren greument», precisà. No obstant això, «hi ha bones expectatives per la collita d'enguany». Actualment, Productors balears d'ametles i garroves paga als productors devers 450 pessetes per quilogram d'ametla sense clovella. Exporta part del fruit a diversos països d'Europa, com són Alemanya, França, Itàlia, Portugal i té previst ampliar el seu mercat als Emirats Àrabs, una potencial gran consumidora de la varietat d'ametla coneguda com a Ferragnes.

Així mateix, l'empresa també treballa per potenciar el consum d'ametles a través de productes elaborats com el massapà o una beguda isotònica, feta amb ametla i suc de taronja. El gerent de Productors d'ametles i garroves va explicar que aquesta nova beguda va ser presentada recentment a la fira d'Alimenta. «Va tenir un gran èxit», va dir. Per comercialitzar el refresc encara fa falta determinar el disseny del seu envàs i donar-li nom.