TW
0

L'Ajuntament s'ha proposat posar fi a totes les il·legalitats urbanístiques produïdes els darrers anys. Per aquest motiu els tècnics municipals s'han posat a revisar les obres fetes des de l'any 94 en sòl rústic i urbà sense demanar cap tipus de llicència. Els tècnics han pres com a referència aquests vuit anys perquè és el termini màxim amb el qual pot actuar l'Ajuntament contra una il·legalitat urbanística abans que prescrigui. Aquesta intensa feina ha donat ja com a resultat l'obertura de més de 40 expedients disciplinars però que es poden multiplicar per molts a mesura que es retrocedeixi en el temps.

Segons han confirmat els tècnics, la majoria de les irregularitats detectades corresponen a obres ubicades en sòl rústic, essent molt minoritàries les de sòl urbà. A fora vila, les infraccions més freqüents es donen en les ampliacions de casetes existents sense demanar permís. El batle, Miquel Ramis, ha fet un especial incís en el fet que s'ha detectat la construcció d'habitatges que figuren legalment com a magatzems agrícoles i que es varen aixecar a finques de molt petita extensió.

De fet l'Ajuntament ha restringit molt l'autorització per a aquest tipus de construccions respecte la passada legislatura. Fins ara, a molts dels expedients s'han proposat sancions que han arribat, en algun cas, als 54.000 euros (9 milions de pessetes). Ramis ha deixat clar emperò que aquestes elevades propostes de sancions no tenen perquè aplicar-se de mnera sencera i considera que si la infracció realitzada es pot legalitzar i el propietari fa un esforç en aquest sentit i s'ajusta a la normativa les multes es poden reduir.

De tota manera, el batle ha reclamat als veïns que siguin conseqüents amb el que fan i que després d'incórrer en una infracció no donin la culpa a l'Ajuntament. «És ben hora que la gent es mentalitzi que s'ha de demanar llicència per fer una obra i que abans de començar-la que s'informin si ho permet la normativa», va dir el batle.