TW
0

La pobresa és a vegades una conseqüència que pateixen les grans ciutats, malgrat aquestes siguin pròsperes. Un exemple ben clar és Manacor, un municipi que va creixent a marxes forçades per molts de motius, però sobretot per l'increment d'immigrants que moltes vegades vénen sense tenir cap tipus de treball i no tenen una llar on romandre. Davant aquesta necessitat social, el batle de Manacor, Miquel Riera (ALM-UM) a proposta del delegat de Serveis Socials, Miquel Vives (PSM) ha firmat un decret, segons el qual l'Ajuntament aportarà la quantitat de tres milions de pessetes anuals a la Fundació Trobada. Aquesta quantitat de diners servirà per oferir allotjament temporal a transeünts dins de l'exercici de 2001, 2002 i 2003. La Fundació Trobada, per la seva banda, aporta l'edifici que serveix d'alberg. El conveni de col·laboració finalitzarà el 31 de desembre de 2003.

El conveni estableix que sis de les 18 places d'allotjament disponibles estan reservades, de manera preferent, per a persones immigrants. Segons Miquel Vives, «la major part dels immigrants que utilitzen aquest servei d'allotjament temporal d'urgència són de procedència magribí». Aquest col·lectiu és molt sensible pel que fa a l'hospitalitat a membres de la seva comunitat, per aquest motiu, «la rotació de les sis places per a immigrants és molt alta, fet que suposa un important rendiment d'aquests espais. L'estada mitjana dels immigrants magribins a l'alberg és de només tres o quatre dies», explica Vives.

D'altra banda, la Fundació Trobada ha realitzat una inversió per tal d'ampliar l'alberg de transeünts que ha passat de poder oferir 12 places a l'any 2000, a tenir 18 llocs disponibles al 2001. Des d'enguany, l'edifici de l'alberg compta amb una nova sala. Pel que fa a l'alimentació dels transeünts, la residència per a persones grans de l'Ajuntament de Manacor aporta el sopar els vespres. La Creu Roja, per la seva banda, facilita els berenars cada matí. La llar de transeünts de la Fundació Trobada acull aquelles persones que han arribat al municipi de Manacor i no disposen d'un lloc on poder dormir.

Normalment, aquestes persones estan a la llar de la Fundació Trobada mentre estan cercant un treball estable i un habitatge per poder-hi romandre i fer la seva vida normal. De fet, «l'estada màxima és de 15 dies per persona», comenta el regidor de Benestar Social de Manacor. Aquest servei és molt important per evitar que aquests tipus de persones hagin de dormir al carrer o mendicar per poder menjar, fets que deprimeixen molt a nivell moral de la gent que no disposa de cap tipus d'ajuda ja sigui econòmica o d'allotjament.