Després que dimecres des d'Unió Mallorquina, la presidenta del Consell de Mallorca, Maria Antònia Munar rebutjàs que La Balanguera pogués passar de ser l'himne de Mallorca al de totes les Balears, ahir els partits polítics coincidiren a creure possitiva la creació o adopció d'un himne comú. Així i tot es mostraren escèptics, en general, i amb poc ànim perquè sigui una realitat. El debat, fins i tot, va anar més enllà. La vídua del poeta Guillem d'Efak, Mònica Pastor, va recordar que el seu desaparegut espòs havia creat un poema («Siau qui sou») dirigit a tots els balears i que podria complir la finalitat d'un himne comú de les quatre illes.
Des del PSM-ENE fonts de la direcció nacionalista indicaren que estaven a favor que existís un himne de les Balears, però que «aquest no podria ser imposat des de les institucions, sinó que un himne ha de venir del poble, de la gent, ja que del contrari pot passar com amb les festes institucionals i institucionalitzades, que la gent no les sent com a seves». Per aquest motiu des del PSM-ENE, més que creure convenient extreure l'himne de les Balears del poema de Guillem d'Efak, text que no coneixen gran part dels ciutadans de les Illes, creuen que hauria de ser una cançó popular i que, en aquests moments, «si hi hagués d'haver un himne a les Balears aquest hauria de ser La Balanguera afegiren les fonts de la direcció nacionalista.
També des de l'esquerra, la Presidència del Govern balear va recordar que «en el que estam fent feina és a crear una consciència de país, intentam que els ciutadans tenguin clar que no som quatre illes perdudes a la Mediterrània». Així les coses, des del Govern es va reconèixer que «un himne comú seria una passa més per aconseguir aquesta consciència» però també coincidiren a dir que institucionalitzar-lo no és la millor manera per fer-lo popular. Així i tot, el Consolat afegí que «no es pot rebutjar cap proposta», en referència al poema de Guillem d'Efak. Cal recordar que dimecres el conseller de Presidència, Antoni Garcias, digué que «no hi ha damunt la taula cap proposta» i que «la creació d'un himne comú no és cap compromís del Pacte de Progrés».
Menys entusiastes, encara, varen ser a Esquerra Unida (EU), des d'on el seu portaveu, David Abril, digué que «sense que haguem tractat el tema en la coalició i tinguem una postura oficial, pens que un himne balear pot estar bé, però que en realitat no seria ni positiu ni negatiu i que no és la millor manera de construir un país, sinó que abans que un himne, que el trob una cosa del passat, del segles XVIII i XIX, el que és necessari és avançar en la política lingüística, com va demanar l'OCB fa unes setmanes».
Des d'UM, el seu secretari general, Tomeu Vicens, digué que «a nosaltres, des d'UM, ens basta l'himne de Mallorca, que és La Balanguera, i no ens pareix ni prioritari ni tampoc malament un himne de les Balears, però no és cosa nostra. De totes maneres, pensam que el text de Guillem d'Efak és correctíssim però no gosam a dir que ha de ser l'himne de les Balears».
Més decidit va ser el PP, i Joan Marí Tur, el seu portaveu de Cultura, afirmà que «no és necessari però sí convenient un himne de les Balears, de gust de tothom, com que també ho és un a Eivissa, on l'he defensat».