TW
0

Anglaterra, com a destinació per perfeccionar una llengua estrangera, en aquest cas l'anglès, ha perdut fins a un 50 per cent de la demanda que tenia anys enrere a les Balears. Les dues causes principals que han originat aquesta situació han estat, en primer lloc, la febre aftosa, que principalment afecta el país britànic, i l'increment del preu de la lliura esterlina en relació a la pesseta (l'euro). No obstant això, aquesta situació, que l'ha patit més d'una agència d'intercanvi de les Balears, no és general, ja que hi ha casos en què els efectes de la febre aftosa i de l'increment de la lliura esterlina no s'han notat, o almanco això diuen els seus directors i gerents.

Sigui com sigui, les agències d'intercanvis no han perdut clientela ja que en els casos que s'ha notat una pèrdua d'interès per Anglaterra com a destinació, s'ha vist com la demanda es desviava cap a Irlanda, els Estats Units, Austràlia i Nova Zelanda. És el cas concret de Llenguatge i Comunicació (LYC). Segons el seu gerent, Pedro Camps, «enguany Anglaterra (en aquests casos és una destinació diferent a Escòcia, Gal·les i el Nord d'Irlanda, tot i que els quatre països són el Regne Unit) ha perdut un 50 per cent de la demanda, principalment a causa de la febre aftosa i del cost elevat de la lliura esterlina. Ara, per contra, Irlanda, que està dins la zona euro (per la qual cosa el preu de la lliura irlandesa no varia respecte de la pesseta) i que té una imatge d'un país més rural i més sa, ha vist com s'incrementava la demanda un 50%.

Els altres països beneficiats per la caiguda de l'interès per Anglaterra han estat la resta de punts de parla anglesa, com els Estats Units, el Canadà, Austràlia, i, sobretot, Nova Zelanda, ja que, en aquest darrer país, tot i que el bitllet per anar-hi és més car, l'estada és més barata». Ara bé, segons Camps, «Anglaterra continua essent una destinació molt segura, i tan sols es prohibeix circular per alguns camins rurals, però tothom sap que la febre aftosa no es contagia als humans».