«Els hotelers i restauradors es podrien convertir en vertaders
ambaixadors dels productes de les Balears cap a l'exterior». El
vicepresident del Govern i conseller d'Economia i Indústria, Pere
Sampol, resumí ahir amb aquestes paraules la importància de posar
en contacte els productors agroalimentaris amb els hotelers i
restauradors per promocionar el consum de productes de l'Arxipèlag.
Sampol va fer aquestes declaracions dins el marc de la trobada
intersectorial entre productors agroalimentaris i hotelers de la
zona nord de Mallorca, que es va dur a terme ahir a Pollença.
Més d'una cinquantena de persones relacionades amb el sector
turístic i agroalimentari participaren en la jornada, que també
comptà amb la presència del conseller d'Agricultura, Mateu Morro.
El principal objectiu d'aquesta trobada, la quarta d'aquestes
característiques organitzada per la Conselleria, va ser la de
facilitar el diàleg entre totes dues parts. En aquest sentit, des
del sector de la pagesia es posaren de manifest els perjudicis que
els ocasionen les grans superfícies, «que ens trepitgen amb els
productes que els interessen, normalment fets a ca seva».
L'hoteler Ferran Porto animà els productors a «aprofitar el fet
que per les Illes, a més de 800 mil consumidors fixos, passen deu
milions de consumidors ocasionals». Sampol manifestà que la seva
conselleria actuarà per fer desaparèixer alguns problemes amb els
quals es troben ambdós sectors a l'hora d'interrelacionar-se. «Cada
vegada la indústria turística necessita productes més elaborats i
transformats, per la qual cosa des d'Indústria se'ls declararà
sector estratègic. A més, també ajudarem a adequar els canals de
distribució».
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.