TW
0

El secretari general de CCOO, José Benedicto, reiterà ahir el seu acord explícit amb l'ecotaxa. Benedicto afirmà que el sector hoteler balear «s'està deixant utilitzar políticament pel PP, establint un torcebraç amb el Govern, i oblidant l'interès general que ha d'ser la sostenibilitat de l'economia balear». Lorenzo Bravo, secretari general d'UGT, coincidí amb Benedicto i denuncià que «els hotelers prenen actituds partidistes» perquè «sectors conservadors propers a la indústria turística han canviat d'opinió sobre l'ecotaxa per enfrontar-se al Govern».

Bravo considerà positiu l'intent d'acostament entre Govern i hotelers per consuensar al màxim la forma d'aplicació de l'impost, però instà el Govern a «no titubejar» i a «dur a la pràctica l'impost, d'una vegada». Els líders sindicals participaren en les primeres jornades sobre els Drets Socials Europeus, celebrades a la UIB, i que varen ser clasurades pel conseller Eberhard Grosske. En elles, els caps de política internacional de CCOO i UGT, Javier Doz i Manuel Bonmatí, dissertaren sobre l'adaptació del mercat laboral a l'euro i la Carta Social Europea.

Ambdós coincidiren que l'objectiu és treballar des de confederació sindical per dotar de contingut polític i social el procés de construcció europea que, al seu parer, ha pres un caire exlusivament econòmic i monetari. Definiren la darrera cimera de Niça com «un fracàs de la política europeista» per tal de cercar quotes de poder i possibilitats de vet dels estats.

D'altra banda, Doz i Bonmatí es referiren a l'entrada de l'euro i l'impacte en l'economia espanyola, coincidint que es produirà un repunt inflacionista pel tema de l'arrodoniment a l'alça. Però aquest repunt serà «momentani», i el diferencial d'inflació amb el conjunt de la UE, de l'ordre d'un punt i mig a causa de l'estructura productiva espanyola, no es veurà afectat per l'euro.