I al cap de l'any, quantes vegades es tocarà l'orgue? Valdrà la pena invertir tants milions en la fabricació d'un orgue per a una església tan petita com la nostra?. Aquestes preguntes i moltes més es generaren arran d'una iniciativa d'un seguit de veïns de la Colònia de Sant Pere d'Artà de dotar l'església parroquial del nucli costaner d'un orgue clàssic.
Si bé l'escepticisme fou el sentiment generalitzat d'una part dels veïns de la Colònia de Sant Pere, durant els primers moments en què es parlava de construir un orgue de nova planta pel temple del poble, a poc a poc els coloniers varen veure amb bons ulls l'ambiciós projecte. Avui, després de més de quatre anys de lluita, el somni d'un poble s'ha fet realitat. «Les primeres notes de l'orgue sonaran aquest Nadal», va manifestar Pere Reynés, l'encarregat del muntatge de l'orgue de la parròquia de la Colònia d'Artà.
En aquest sentit, Pere Reynés, únic mestre en l'ofici de muntar orgues d'arreu de Mallorca, està treballant aquests dies a l'església de la Colònia perquè l'orgue pugui estar enllestit per les properes festes nadalenques. «En aquests moments estic treballant en la preharmonització de l'orgue i això es tracta d'ajustar i alçar la boca dels tubs de l'instrument. Després passarem a l'harmonització i finalment, a l'afinació», va explicar Reynés, que estava treballant dins el temple.
L'orguener va posar de manifest que «el muntatge d'un orgue és una tasca d'allò més acurada que necessita sobretot paciència i dedicació. Mai no pots dir el dia exacte que conclouràs la tasca, ja que els tubs s'han d'afinar un per un». La tasca d'ebenisteria és essencial per enllestir un orgue. En aquest sentit, el fuster Jordi Ribas ha tingut un paper essencial en la manufactura de la caixa estructural de l'instrument.