Incertesa laboral entre els treballadors de Serbasa, Sant Joan i la Creu Roja

L'FSP-UGT avisa de la possible invalidesa dels acords signats per dotar Son Llàtzer

TW
0

Quins treballadors cabran a Son Llàtzer quan obri les seves portes? Les institucions no es posen d'acord a determinar els professionals sanitaris que hauran d'ocupar les places al futur hospital. Aquests poden arribar des del Complex Hospitalari de Mallorca (CHM), des de l'Hospital Universitari Son Dureta (HUSD) o des dels hospitals privats de Creu Roja i Sant Joan de Déu. El fet que els convenis laborals d'aquests treballadors siguin divergents no facilita la feina, segons ha denunciat la Federació de Serveis Públics de la Unió General de Treballadors (FSP-UGT).

Un estudi sindical explica que «la figura del consorci és l'única que possibilita que les institucions que el compondran "Insalud i Serbasa" aportin part del seu personal a Son Llàtzer: per tant, tindrem personal d'Insalud (estatutari i laboral) al qual haurem d'afegir el de la Fundació Hospital de Manacor, personal del Serbasa (funcionaris i laborals) i de la seva empresa pública, GESMA».

Ara com ara, cap de les institucions no ha resolt la manera de repartir el pastís de Son Llàtzer envers el moment en què els centres dependents de Serbasa i els hospitals de Creu Roja i Sant Joan de Déu perdin el seu finançament estatal. Els únics documents vigents són de naturalesa dubtosa, segons les fonts sindicals: d'una banda, el protocol d'intencions Romay-Matas de 1998 en matèria sanitària, el qual no ha estat desenvolupat en aquest sentit; d'una altra banda, dos convenis amb Creu Roja i Sant Joan, signats cinc dies abans de les darreres eleccions autonòmiques. Aquella signatura, aleshores qualificada d'electoralista, no ha tornat a ser comentada fins avui, coincidint amb el malestar d'un sector no quantificat del Complex Hospitalari de Mallorca per la seva incertesa laboral en el futur immediat i a mig termini.