Mallorca compra la carn de boví que Menorca no pot exportar a la Península

«L'esforç solidari sectorial i entre illes» garanteix la qualitat sanitària del producte

TW
0

El sector ramader de les Illes ha donat un exemple de solidaritat «balear». La llengua blava ha fet molt mal, però les repercussions econòmiques de l'epidèmia són superiors a l'estricta mort de les ovelles afectades, que ja n'hi ha. Aquesta malaltia ha provocat la prohibició d'exportació de carn de les Balears a la Península durant, almenys, dos anys. Així, els productors de carn de boví de Menorca han perdut la major part del seu mercat tradicional. De cada 10.000 animals, 7.000 vedells menorquins tenien la Península com a destinació, mentre que la resta es dirigia a Mallorca.

Gabriel Company, secretari general d'Asaja de les Balears, i Tomàs Cortés, representant de la sectorial de boví de la mateixa entitat, explicaren ahir que els engreixadors de Mallorca compraran aquesta carn de boví que no es pot exportar a la Península, ja que Menorca no disposa d'instal·lacions adients per a l'engreix, en una mostra d'«esforç solidari» en l'àmbit del sector i entre illes.

Per dur a terme aquesta iniciativa, els productors de Menorca rebran una ajuda de la Conselleria d'Agricultura de 6.500 pessetes per animal més 1.500, també per animal, per al transport a Mallorca. De la seva banda, el Consell de Menorca paga mil pessetes per animal en compensació per les tasques de coordinació d'aquesta actuació.

Així mateix, s'esta negociant amb la Conselleria d'Agricultura que els compradors mallorquins d'aquest volum de carn menorquina tenguin dret a un préstec de 25.000 pessetes per animal adquirit, en compensació per les majors despeses que suposa aquest augment d'activitat. La Conselleria assumiria els interessos d'aquests crèdits. No obstant això, la negociació sobre aquest punt no està tancada.