El sector de proveïdors d'Internet manifesta indignació pel 'Bitelgate'

Recorden que consideren l'empresa semipública com una competència deslleial

TW
0

Mentre que el Govern valora la possibilitat de renunciar a les seves accions a l'empresa Bitel, altres societats proveïdores d'Internet critiquen la competència deslleial que ha pogut suposar aquesta empresa semipública (participada pel Govern balear, Telefònica i Sa Nostra) per al sector privat. En aquest sentit, el «Bitelgate» "com ja és conegut aquest suposat espionatge polític dels comptes de correu electrònic al Consell de Mallorca" ha estat «la gota que fa vessar el tassó» en la indignació de les empreses.

Aquesta fou l'expressió emprada pel gerent d'Atlas IAP, Bernat Pons, per qui «és impossible que això (el desviament de correu electrònic del CIM a una adreça del Govern balear) hagi passat per error», alhora que valora com a causa més clara d'aquest desviament l'existència d'«una directriu política en la direcció del servidor» i rebutja per inversemblant l'acció d'un hacker o d'una persona aliena a Bitel.

En primer lloc, «un hacker no acostuma a embrutar el seu redol», eludint així responsabilitats davant la justícia del seu propi país; a més, emperò, aquest col·lectiu «acostuma a deixar constància de la seva visita, a donar les contrasenyes a la resta de la seva comunitat o a crear el caos en el sistema esborrant fitxers, però no a readreçar els missatges d'un socialista» a un auxiliar administratiu del Govern balear, aleshores en mans del PP.

Això no obstant, Pons no desestima que l'acció fos efectuada fora de Bitel; però perquè això fos viable, aquesta persona «hauria de tenir privilegis de superusuari» i, en conseqüència, també hauria de ser cercada en l'entorn de Bitel. «L'experiència demostra que quan hi ha una raó més òbvia, aquesta és la correcta», conclou l'anàlisi de possibilitats el gerent d'Atlas.