La Direcció General de Sanitat informà ahir de diversos casos
d'intoxicació alimentària motivats per al·lèrgia al consum de la
llampuga, un peix que es consumeix principalment en aquest període
de l'any. Els quinze casos comptabilitzats pel departament
d'epidemiologia del Govern balear es localitzaren principalment a
les localitats de Palma i de Felanitx, segons explicà el director
general de Sanitat, Josep Maria Pomar.
Com és acostumat en intoxicacions lleus "com és el cas",
aquestes es caracteritzen per molèsties gastrointestinals, com ara
diarrea o vòmits, i per reaccions al·lèrgiques a la pell. Això no
obstant, la Conselleria ha alertat els centres de salut perquè, en
detectar aquests símptomes, incloguin la possibilitat de consum de
llampuga entre les causes possibles d'al·lèrgia.
Pomar explicà ahir que aquest peix tendeix a segregar altes
dosis d'histamina després de mort, de manera que afavoreix les
reaccions al·lèrgiques tot i que, des d'un punt de vista sanitari,
sigui apte per al consum. Dit d'una altra manera: una persona que
no sigui sensible a l'al·lèrgia pot consumir aquest producte sense
problemes, atès que el peix no es troba en mal estat ni és
tòxic.
Els efectes tòxics de la histamina, segons explicà Pomar,
comencen a ser apreciats en un termini de dos a tres dies; per
aquesta raó se sospita que els quinze pacients detectats fins ahir
consumiren aquest plat al llarg del cap de setmana.
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.